joi, 23 iunie 2011

Muffins cu cirese si ciocolata alba

Toata lumea face muffins si m-am "infuriat" si eu ...si iata primele muffins facute in viata mea...si cum spune-am Liviei,a venit timpul sa incerc si eu .Am studiat reteta Liviei,am modificat-o putin si au iesit o minune de briosele.

Ingrediente:
-6 oua
-300 gr de zahar
-300 gr de faina
-150 ml lapte
-100 gr unt
-o esenta de vanilie
-50 gr ciocolata alba
-cirese
-1 praf de copt

Am amestecat galbenusele cu zaharul si vanilia.Am cernut faina si am amestecat-o cu praful de copt,apoi am amestecat-o cu galbenusele,am amestecat bine ,am adaugat untul topit(dar rece),apoi am subtiat cu laptele caldut.Separat am batut albusele spuma cu un pic de sare si am adaugat cate o lingura in aluatul pregatit inainte.Hartiutele pentru briose le-am uns cu ulei si am pudrat cu faina.
Am pus cate o lingura in fiecare forma,am adaugat 3 cirese (erau di alea mari,carnoase,dulci....)si am pus si cate un patratel de ciocolata alba ,apoi am acoperit cu aluat.Am dat la cuptor la 180 de grade pentru jumatate de ora.Au iesit o minune pufoasa cu un pantecede cirese si ciocolata topita.....
Acum va ofer si o gustare!!!
Si cu aluatul ramas,pentru asta am facut portie dubla am facut si o tarta....yyammmmi!!!

Multumesc Liviei pentru reteta ... Ai vazut ca am spart gheata??? Pofta buna!

3 comentarii:

  1. wow,ce bine arata!
    O zi buna iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca ai spart gheata! Ai vazut ce bine ti-au iesit! Sa sti ca initial si eu am vrut sa pun cioco in ele, dar m-am razgandit apoi, oricum s-au topit rapid! Sa va fie de bine!

    RăspundețiȘtergere