miercuri, 15 iunie 2011

Ardei umpluti de post



Zilele trecute am facut ardei umpluti,i-am facut fara carne sa-i putem manca si reci.
INGREDIENTE:
-ardei grasi eu am facut 8
-150 gr de orez
.2cepe,2morcovi,2 zucchini(ii aveam in casa)
-1buc mica de telina
-frunze de patrunjel
-marar uscat la punga(nu aveam altfel)
-oua 2(eu nu am pus)
-2,3 linguri de pasta de tomate

-

Am spalat si curatat ardeii de cotor si seminte,apoi i-am clatit bine si i-am lasat la scurs cu gaura in jos.Apoi am curatat legumele,am taiat ceapa marunt si am ras morcovii,telina si zucchinele.Am calit intr-o tigaie cu ulei legumele apoi am adaugat o cescuta de apa si am lasat la calit in continuare.
Apoi am spalat orezul intr-o sita si l-am adaugat in tigaie.
Am adaugat pasta de tomate o cescuta de apa (100 ml)si am mestecat in continuare ca sa nu se lipeasca. cand a absorbit apa inchidem focul si lasam la racit,apoi punem verdeata ,sare si piper.Amestecam bine si umplem ardeii.Eu le-am pus capace din rosii dar se pot folosi capacele ardeilor.

Ardeii umpluti i-am asezat intr-o cratita si deasupra am turnat un amestec din apa calda ,pasta de tomate,sare ,piper si 2 linguri de ulei.Lichidul trebuie sa acopere ardeii dar nu mai mult caci nu facem ciorba.Ii punem la fiert la foc mic pentru o ora si jumatate.Ii putem servi calzi cu iaurt sau smantana sau chiar reci.   (Mie imi plac mai mult reci,mai ales acum vara)


POFTA  BUNA !!!!

10 comentarii:

  1. Imi plac foarte mult! Mi-ai dat o idee sa mai fac. Eu le mai adaug putina nuca macinata, seminte de in si susan.
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte bun,din poza te imbie sa mananci,o zi placuta

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte buni!!!!
    cred ca fac si eu zilele acestea,dar cu carne....
    O zi buna iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mmmmm, ce buni sunt, mai ales reci!!!...mi-ai facut pofta! Pupici si-o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  5. ce buni sant,cu carne fara carne sant buni oricum,o zi buna

    RăspundețiȘtergere
  6. Se putea adauga si niste ciuperci! Oricum cred ca au fost f buni.Felicitari pentru blog!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de vizita si comentariu.Sigur ca se putea adauga si ciuperci,chiar zilele urmatoare vreau sa fac din nou,de data asta cu bureti,caci am la congelator ....si sigur vor iesi foarte buni .

      Ștergere
    2. ffff buni am facut si eu,adaugand si ciuperci,dar si carnitza,iamyyy

      Ștergere