Lipiile le-am facut dupa reteta lui Lory .
Sunt foarte bune ,le-am facut de multe ori , iar cele care raman se pot pastra in congelator foarte bine !
LIPII :
Ingrediente:
-700g faina,
-drojdie proaspata cat o nuca,
-o lingurita de zahar,
-o cescuta de ulei
-drojdie proaspata cat o nuca,
-o lingurita de zahar,
-o cescuta de ulei
-lapte sau apa,
-sare.
-sare.
Preparare:
Se freaca drojdia cu lingurita de zahar , si se dizolva in apa .Se adauga peste faina cernuta si se incepe framantarea ,adaugand sare , apa sau laptele caldut.Se framanta bine pana iese un aluat elastic si se adauga uleiul .Se continua framantarea .
Fara sa fie lasat la crescut , se divide in 12 bucati ( eu am tigaie mare ) .
Se intinde fiecare bucata cu sucitorul cat mai subtire posibil ( pentru mai multe detalii uitati-va la video lui Lory ).
Se pun la copt intr-o tigaie teflonate ( care nu se lipeste) si se coc pe o parte si pe cealalta .
O data ce e coapta, o acoperiti cu un prosop.
Imediat ce ai copt o lipie, o si acoperi cu prosopul ! Asa ele se aburesc si raman moi !
PIEPTUL DE PUI :
Se taie un piept de pui felii si se coace in tigaie ( eu le-am copt in tigaia fara ulei ) .
O data ce sunt coapte, se taie fasii.
In acelasi timp se prajesc cartofii si se prepara salata( acriturile -dupa gust) .
Si bineinteles sosurile dupa preferinte - cu cat mai multe cu atat mai bine !
Se ia lipia ,se adauga carnea, cartofii, salata ,sosurile dupa gust ,se ruleaza strans si se mananca alaturi de o bere rece!
POFTA BUNA !
Noi o mancam foarte des, caci la mine in casa e foarte ceruta!
Eu i-au portia din penultima poza si-i mai pun o tirica de sosulet de rosii... yamiii... bun, bunut de tot... Pupici si-o seara minunata !
RăspundețiȘtergereeu pun si varza verde taiata fin, castraveti murati, sau rosii....de fapt nu eu, ca sotul meu o face. lipiile le cumparam din supermarket
RăspundețiȘtergereSuper buna shaorma!
RăspundețiȘtergereasa o fac si eu....bunaaaa...
Petronela ne potrivim la gusturi.
Te pup.
wooow, ce pofta mi-ai facut!!!!
RăspundețiȘtergere