joi, 7 aprilie 2011

Strudel Bis

Cum aseara ai mei s-au batut de la strudele , azi m-am gandit sa fac un Bis. Dar nu mai aveam foi de placinta ... si cum nici draga mea Daniela nu le gaseste ,am probat aluatul Gabrielei de la merdenele.Va pot spune ca este un aluat NEMAIPOMENIT , asa ca Daniela nu mai astepta : pune mana si il fa IMEDIAT ! :P
Numai ca ,cand am ajuns cu aluatul deja impaturit m-am trezit ca nu facusem pozele ...dar voi va uitati la reteta Gabrielei ,pentru ca exact asa am facut si eu ...si pe urma de la pachetele va uitati la mine!


Sa trecem la ingrediente :
Pentru Aluat:
-500g faina
-250g apa(aproximativ)
-150g margarina
-o lingurita de sare
-o lingurita de otet
-ulei pentru uns blatul de lucru


Pentru Umplutura :
-6-7 mere 
-scortisoara
-o mana de zahar




Cum preparam :


Se framanta aluatul din faina , apa , otet , sare - se framanta bine 
( eu l-am framantat la mana ) .La urma adaugi oleaca de ulei si il imparti in 8 bucati. Iei fiecare bucata, pe blatul uns cu lei , intinzi bine un patrat ( 16-20 cm ) si il ungi bine cu margarina .Apoi il impaturesti ca la foetaj ( daca nu stii ,arunci un click la Gabriela in blog ).Cand ai impachetat toate bucatelele,le acoperi cu folie si le pui jumatate de ora la frigider .


Intre timp ,curati si razi merele ,le amesteci cu zaharul si cu scortisoara .
Eu merele nu le calesc niciodata pentru ca imi plac strudelele zemoase .


Se scoate aluatul de la frigider,
se ia pachetelul,
si se intinde o foaie subtire-subtire : eu am intinsa lunguiata pentru ca e pentru strudele .


Se adauga merele ,
se aduna marginile lungi un pic spre interior
si se ruleaza.

Se continua cu toate pachetelele  la fel !


Eu dintr-un pachetel am testat sa vad daca imi ies si minciunele si am fost foarta incantata de rezultat !


Acum sa revenim la mini strudele :


In tava unsa cu ulei ,le-am pus la copt la 200 ° C pentru jumatate de ora.
Au iesit o NEBUNIE !Doar ca data viitoare impart aluatul in mai multe pachetele ca sa imi iasa un pic mai elegante ( mai micute ) :
Nu le-am pudrat cu zahar ca sa vedeti aluatul cat este de "crantanos"!


O minune de  aluat ! Multumesc Gabriela !

6 comentarii:

  1. Cu multa placere si bucurie, Petronela draga! Ti-au iesit minunate. Te pup si te mai astept si cu alte retete faine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmmm, pai daca ai facut tu, nu mai bine te vizitez si nu mai framint.... Ce zici ?! eu am o reteta de aluat cu ricotta, iar miine vreau sa o incerc, nu stiu sigur daca-mi iese ca aluatul Gabrielei, dar incercarea moarte n-are... Daca iese ceva comestibil, o sa public reteta... Pupici si multumesc de tratatie !

    RăspundețiȘtergere
  3. Gabriela draga (cara in italiana inseamna draga..)multumaesc de vizita si de apreciere,ma bucur foarte mult ,dar meritul este doar al tau reteta am copiat-o ce la tine.
    Mie imi place ca un comentariu sa-l scriu din inima si deci adevarat...cum vezi cu dovada afisata!!!Cand zic ca-l voi face sau ca l-am facut inseamna ca-i purul adevar!!!
    Multumesc inca odata si un weekend placut!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. OK am inteles,nu ai chef de framantat...Sper macar ca ti-au placut!!!Si sa stii ca de acum inainte voi folosi aluatul asta in alternativa la foile de placinta cit si la pasta sfoglia,pentru asta ti l-am recomandat!!!
    Pupicei si o zi buna!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce frumos le-ai facut.Am sa fac si eu reteta ta.La ce se mai poate folosi aluatul?

    RăspundețiȘtergere