vineri, 8 aprilie 2011

Focaccine

Cum spune sotul meu , el niciodata nu stie ce gaseste la masa - ca plec cu o reteta si ajung la alta !Ca si astazi ! Am framantat sa fac niste chifle .Dupa aceea ,cand era crescut aluatul(reteta de aluat o gasesti aici ) m-am razgandit ! L-am impartiti in 2 - intr-o parte am adaugat o mana de masline taiate marunt si un ardel kapia la otet -si acela taiat marunt  .L-am framantat din nou si l-am dat deoparte .


Dar cum "paganii " mei nu stiu ce e ala Vineri , in cealalta jumatate de aluat am adaugat felii de salam taiate marunt si prosciutto cotto .
Si l-am framantat si pe asta din nou !Dupa aceea, am aprins cuptorul la 180° C .Am luat o tava, am uns-o cu margarina si am aduagat aluatul cu masline si ardei ,l-am intins cu mana in tava,l-am taiat cu cutitul si l-am dat la copt !





Dupa jumatate de ora, l-am scos afara ,l-am pus pe un platou si am bagat celalalt aluat la copt dupa aceeasi procedura .
 Rezultatul final :
Asta e cina mea de vineri :

Le-am numit foccacine - ca in Italia pentru ca nu stiu ce nume sa le dau ,dar sunt foarte ,foarte BUNE!
Pofta buna !

5 comentarii:

  1. Important e ca n-ai barbat pretentios... La mine e vineri, desi pentru sot nu e, dar servesc virtual o focaccia cu salamior... Pupici si noapte buna...

    RăspundețiȘtergere
  2. Daniela ai dreptate mi-a dat Dumnezeu un barbat nemaipomenit...Nu prea a inteles el ce-i cu postul,ce-i cu parastasul in Romania,ce-i cu datul de pomana...dar stie ca asa-i traditia la noi si le respecta chiar daca nu le intelege.Sa-l vezi in noaptea de Inviere (in biserica ortodoxa de aici) cum are grija de lumanarea lui ca nu cumva sa se stinga...
    Asa ca mi-am "laudat"o gramada barbatul,te pup si noapte buna!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Alynusa,se poate numi si painita ca de fapt o mananci in locul painii...
    Multumesc de vizita si noapte buna!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna idee , de incercat pe viitor !

    RăspundețiȘtergere