Reteta dintr-o revista italiana.
-150 g zahar
-150 g faina
-150g unt
-4 mere mari sau 5 mai potrivite
-4 oua
-coaja rasa de lamaie ( o lamaie intreaga- pune mai multa ca ii da gustul mai bun )
-1/2 praf de copt
Preparare:
Blat :
Se mixeaza ouale , zaharul ,razatura de lamaie si un pic de sare pana creste de volum si se face o spuma alba .
Merele se curata de coaja si se taie in 4 , se scoate casuta de samburi si se taie felioare subtiri. Ca in poza - nici rase prin razatoare, nici bucati prea mari pentru ca farmecul acestui tort sunt chiar feliile de mar !
Untul se topeste la bain-marie ( sau micounde- unde vrei ) si sea dauga peste merele taiate felii.Se amesteca pentru a se "unge " toate merele cu untul .
Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste mere.La urma adaugi ouale batute .
Apoi pui compozitia intr'o tava tapetata cu hartie de copt -posibil diametru de 28 cm.Se baga la cuptor pentru 20-25 de minute la 200 ° C .( Oricum eu recomand sa incerci cu o scobitoare pentru ca nu se poate sti niciodata - fiecare isi cunoaste cuptorul)
Pofta buna !
E delicioasa si se topeste in gura ! La mine s-a terminat prea repede parca !
fff buna!!! foarte rapida de facut ,si mai ales de mancat!!! mi-a iesit super. multumesc!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ti-a placut si ca ti-a iesit ,eu am facut-o de multe ori.Uita-te si la alte retete vei gasi si altele gustoase si simple.Pe curind .
RăspundețiȘtergereDeosebit,simplu si bun!
RăspundețiȘtergereE pe primul loc in topul tartelor cu mere la mine in familie.Se face rapid si e bun atat cald abia sfornat cat si rece a doua zi,daca mai ramane...
RăspundețiȘtergerePupici si o zi buna!!!