joi, 3 februarie 2011

Prajitura cu bezea caramelata

O reteta delicioasa luata din Practic in Bucatarie ! Subliniez: E Foarte foarte buna !


Ingrediente:
Blat -
-5 albusuri
-5 galbenusuri
-5 linguri de zahar
-5 linguri de faina

Crema-
-5 galbenusuri
-5 linguri de zahar
-200g unt
-o esenta de vanilie

Bezea-
-5 albusuri
-8+5 linguri de zahar

Sirop-
-o esenta de rom
-o cana cu apa
-5 linguri de zahar

+o cana de nuci 

Preparare:
Blat - Se prepara clasicul blat : Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se continua mixarea pana se dizolva complet , apoi se adauga galbenusurile si faina cernuta.Se coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei.Se pune la cuptor ( 180°C) timp de 30 de minute. ( se incearca cu o scobitoare )

Crema-Se freaca galbenusurile cu zaharul , apoi se pune pe aburi la fiert pana se ingroasa.

Separat se freaca bine untul pana devine ca o spuma .Dupa ce s-au racit complet galbenusurile, se adauga cate o lingura la unt si se continua mixarea .Se adauga si esenta de vanilie.

Separat facem un sirop asa : punem la fiert o cana cu apa, 4 linguri de zahar si o esenta de rom.Cu siropul racit, insiropam blatul si intindem bine crema.


Bezea- Se bat albusurile spuma apoi se adauga 8 linguri de zahar in ploaie si se continua baterea pana se formeaza o bezea.
                                       
Se ard cele 5 linguri de zahar si fierbinti se toarna peste bezea .Acum se omogenizeaza bine pana se topeste zaharul.se lasa al racit.



Aceata bezea se toarna peste crema!


Se decoreaza cu nuci prajite in cuptor si taiate marunt.Se da la rece!


-Ce poate fi mai bun decat un blat insiropat, o crema de vanilie, bezea caramelata si nuci prajite ?????


4 comentarii:

  1. si asta-i tare faina,la mine se numeste inghetata falsa,difera putin,in bezea la a mea nu se pune caramel,iar deasupra nu se pune nuca

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti recomand sa o incerci si asa ! E delicioasa , mai ales daca iti plac nucile . Eu data viitoare voi carameliza si nucile de deasupra pentru ca imi aminteshte de " Krantz ".Multumesc pentru comentariu !

    RăspundețiȘtergere
  3. ce bine arata!
    Te-am trecut in lista mea de blogroll, pt ca imi plac mult retetele tale. Iti multumesc ca ai vizitat blogul meu si te mai astept!

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata bine si e si foarte buna!!!!Si eu te mai astept in vizita caci te am si eu in blogroll...
    Pupici si pe curand!!!

    RăspundețiȘtergere