vineri, 25 februarie 2011

Pizza dupa gustul fiecaruia


Sambata seara ( maine e iar sambata ^^) am facut pizza ! E reteta simpla ,clasica si mereu gustoasa!Mami a facut aluatul ( deh parca eu nu stiu sa framant :( dar cum era deja in bucatarie l-a facut ea ).


Aluatul simplu de paine: 600g de faina se  amesteca cu un cub de drojdie diluat in apa calduta cu putin zahar .Apoi se adauga un pic de sare si se framanta pana devine ...un aluat ! Spre sfarsit se adauga un pic de ulei si se lasa la dospit la loc uscat si cald ( mami a accelerat un pic tinandu-l prin microunde ).



Intre timp am facut sosul de pizza - Intr-o craticioara am pus cam 250 g desuc de rosii  cu un fir de ulei de masline, sare , piper, origano si un cub de knor si l-am lasat la foc mic pana a devenit un sos mai scazut .


Surioara mea cea draga a dat pe razatoare 400g de mozzarella ( si un deget ... :P ).Eu am impartit aluatul in 4 si am l-am intins in tavi rotunde cu diametru de 28 de cm  si l-am lasat un pic la crescut .


Apoi am "adunat" gustul fiecaruia si am trecut la decorat !


Am intins intai un strat uniform de sos peste aluat si deasupra am pus salam, prosciutto, ardei copti ,masline -fiecare dupa cum a vrut.
Si pizzele mele erau gata .Apoi le-am acoperit cu mozzarella .


                          Si le-am pus in suportul special pentru copt :).


Le-am copt la 220°C in cuptor ventilat timp de 15-16 minute.


Intre timp am prajit cativa cartofi pentru surioara mea - ea prefera Pizza Americana - cu cartofi prajiti , iar cand pizza ei era aproape gata i-am asezat deasupra!


Se vede ca ii place - nici nu am apucat bine sa fac poza si o felie a si "disparut".


Pofta buna !


Codrina care cateodata (mai rarut) "fura" blogul mamei si locul ei in bucatarie 

4 comentarii:

  1. Codrina nu a ramas si o feliuta si pt.mine? ca mi-ai facut pofta si fetita mea mestereste cate o pizza,ia reteta de pe net si pac! o face:-)))mor de ras cum taie cum framanta acolo,tare draga imi este,va pupic

    RăspundețiȘtergere
  2. Pupaturi si de la noi , dar din pacate nu a ramas nici o firimitura :( Apoi am facut-o sambata trecuta ...si abia azi am postat-o .Nu-i nimic !!! Data viitoare cand fac va invit anticipat !!!

    Eu sunt o "fetita" mai mare si mami nu mai rade de mine- in schimb rade de aia " mica " care isi dadea si degetele pe razatoare ( ii frumos sa stai pe canapea si sa ai doua gospodine in bucatarie hahaha - sopteste mama de la regie ).

    Multumesc pentru comentariu !!!

    Te pupam ! Codrina & Petronela

    RăspundețiȘtergere
  3. Din aia cu cartofi prefera si fetita mea... Imi place suportul tau pentru copt pizza, foarte interesant... Pupici si week-end placut !

    RăspundețiȘtergere
  4. Suportul l-am cumparat de la LIDL ,deci 4 tavi plus suportul l-am platit pina in 10 euro,deci o nimica toata la cit este de util ,,,si in cuptorul ventilat ti le coace toate odata.Pupici si voua si chiar daca pentru maine anunta ploaie va urez week-end placut!!!!

    RăspundețiȘtergere