joi, 24 februarie 2011

O luna de blog- Tort foarte rapid din piscoturi

Astazi se implineste O LUNA  de cand am creat acest blog si nu putea sa treaca ca o zi neobservata asa ca sarbatorim cu un tortulet ! E foarte rapid,lejer si racoros cu toate ca inca nu o venit vara.


Am stors 3 portocale si am imuiat piscoturile in suc.Intr-o tava rotunda am pus o folie trasparenta apoi am asezat piscoturile in ea.Pentru crema am facut aceleasi retete de Krem alla Krem , adica o crema de ciocolata si una de lamaie Dr. Oetcker . 


Cantitati: 
250g frisca 
150ml lapte
un plic de crema de ciocolata Dr. Oetcker
un plic de vanilie


Cealalta crema:

250g frisca 
150ml lapte
un plic de crema de lamaie Dr. Oetcker
o esenta de lamaie

Pentru crema de lamaie se pun toate in mixer si se bat bine 2-3 minute pana cand devine o crema tare.Apoi am turnat-o in tava . Am facut si cealata crema in acelasi fel si am turnat-o deasupra. Apoi am acoperit-o cu piscoturi imuiate in sucul de portocale si am dat-o la frigider. 

 Dupa 2 ore am scos-o , am rasturnat-o pe un platou , era buna si  asa , dar fiind zi de sarbatoare - O luna de Blog  am topit 50g de ciocolata cu 50g de frisca si am pus deasupra.

Si "tortuletul" este gata !


Va invit pe toti la o felie !
Va invit pe toti la o felie !



4 comentarii:

  1. La multe luni si la multi ani, cu cit mai multe retete delicioase ! Daca ai servit pe toata lumea, ma autoinvit si eu la o feliuta de tort. Multumesc de vizita si-mi permit sa te trec in listuta mea, asa te voi putea vizita mai des ! Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult pentru urari si sper sa fii buna la saftea (adica sa tina mult timp si blogul meu...).Timp de gatit am(sint casnica),o familie mincacioasa am,ramine doar de postat.Multumesc din nou si te-am pupat si eu deh...pup o ieseanca nu-i asa?

    RăspundețiȘtergere
  3. la cat mai multe retete si mersi de feliuta m-am servit:-)))),parca ieri m-am apucat si eu sa postez prima reteta,ce emotii am avut,uite ca am implinit un an,sa te gandesti ca din experienta ta pot invata si altii,cand vad ca fete foarte talentate la care eu le urmaream blogurile cu gura cascata,au ajuns sa-mi trimita aprecierile lor,nici nu visam vreodata,dar orice se poate

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai mare dreptate .Si eu am avut mari emotii la inceput ca inainte de un examen ( desi gatesc de peste 25 de ani ).Acum prepar o prajitura cu crema de lapte, si fac pozele - si nu ies bine,si iar le sterg si iar le fac...deh, ma pregatesc pentru EXAMEN!
    Multumesc pentru urari, te pup si pe curand!

    RăspundețiȘtergere