luni, 24 ianuarie 2011

Spaghetti aglio,olio peperoncino- Spaghetti cu usturoi , ulei si ardei iute

O alta reteta clasica( a lenesului ) a bucatariei italiene - foarte rapid de preparat ( 12-13 minute ) si foarte simplu .


Ingrediente(pentru 4 persoane ):
- 320g spaghetti
- 4 catei de usturoi
-ardei iute 
-4 linguri ulei de masline

Preparare:
Se pune apa la fiert .Cand fierbe , se adauga o lingura de sare groasa.
Se pun spaghetele la fiert atat timp cat scrie pe ambalaj.
Intre timp se taie usturoiul si ardeiul rondele si se calesc timp de 2 minute in uleiul de masline.
                                                

Spaghetele scurse bine se adauga incet in tigaie, se amesteca bine timp de un minut ( ca sa isi ia gustul ) si sunt gata !
Se servesc fierbinti ! 
Simplu, nu ?
Petronela

Un comentariu: