miercuri, 26 ianuarie 2011

Prajitura Minerva


Reteta este luato din revista Practic in bucatarie Nr.5 Aprilie 2010.Am numit-o "Prajitura Minerva " in memoria doamnei Minerva Lupean din campia Turzii, judetul Cluj 

Ingrediente:


Blat I:
-5linguri de zahar
-5linguri faina
-1/2 lingurita praf de copt
-2linguri caco
-2linguri apa
-5 oua
Blat II:(de bezea)
-8 albusuri
-400g zahar pudra
-1lingura otet


Crema:
-8 galbenusuri
-8 linguri de zahar
-1 budinca vanilie
-2 linguri faina
-500 ml lapte
-200 g unt
2 linguri cacao


Glazura:
-1/2kg frisca vegetala

-50g ciocolata menaj


Preparare:
Blat I -Se bat 5 albusuri cu 5 linguri de zahar,putina sare si cu 2 linguri de apa.Se adauga 5 galbenusuri,5 linguri faina , 2 linguri de cacao si 1/2 lingurita de praf de copt.Se amesteca usor pana se incorporeaza toate ingredientele.Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia.


Blat II - Se bat cele 8 albusuri cu 400g zahar pudra si 1 lingura de otet. Dupa ce s-au batut bine , se toarna compozitia in acelasi tip de tava in care s-a copt si primul blat , tapetata cu hartie de copt.





Crema - Se freaca galbenusurile cu 8 linguri de zahar, 1 plic de vanilie , 2 linguri de faina si 1/2 l lapte.Se pune totul sa fiarba pe baie de aburi pana se ingroasa.Se lasa sa se raceasca , apoi se aduaga untul frecat spuma.
Se imparte crema in 2 parti , iar intr-o parte se adauga 2 linguri de cacao.






Se asambleaza prajitura asa:
Blat I , crema vanile , blat II ,crema cacao si frisca vegetala.Peste frisca se rade ciocolata de menaj.
O bunatate de prajitura! Nu va speriati de 2 blaturi si 2 creme ....Merita incercata!


Petronela

4 comentarii:

  1. vad ca esti fan "Practic in bucatarie" si eu am colectiile pe trei ani,inainte de a cocheta cu internetul si a descoperii fetele astea talentate si blogurile lor si eu cumparam revista,foarte faina si praji asta

    RăspundețiȘtergere
  2. In primul rand multumesc pentru comentarii ! Cum am mai spus sunt fan Practic in Bucatarie cu 106 numere !!! Chiar daca sunt de 8 ani in Italia il inebunesc pe fratele meu din Iasi sa mi le cumpere.
    Am descoperit si eu blogurile acum 2-3 luni pentru asta fiica mea ma convins sa imi fac un blog.Asa ca multe din retete probate de-a lungul anilor le voi pune pe blog pe parcurs ce le voi face.

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumoasa prajitura!
    Doamna Minerva m-a atras din prima, de cand am descoperit-o in practic (si eu colectionez revista, de la primele numere, nu mai stiu pe unde sa le pun :) ). Mi-a parut rau cand am auzit ca a murit, tin minte ce gradina frumoasa aveau sotii Lupean, dar si ce camara! Frumos gestul tau de a numi prajitura astfel.

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata super, dar nu numai aceasta, imi fac cu ochiul si amandinele .

    RăspundețiȘtergere