sâmbătă, 29 octombrie 2011

tarta cu broccoli si mozzarella

Stiti cat iubesc eu tartele dulci sau sarate si mai ales sa aiba aluat frantuzesc...mmm,le ador,asa ca in seara asta va prezint aceasta tarta.O combinatie care ne-a placut foarte mult si deja mi-au cerut un bis.
Avem nevoie de:
-500 gr de brocoli
-250 gr de mozzarella
-2 rosii
-2 oua
-2,3 catei de usturoi
-200 ml smantana
-1 ardei iute
-0 foaie de aluat frantuzesc foietaj
-sare,piper

Mod de preparare:Spalam si desfacem in buchetele brocolii.Intr-o tigaie cu ulei punem usturoiul la calit impreuna cu ardeiul apoi adaugam brocolii si lasam la calit pentru 15 min.Acoperim cu un capac si amestecam din cand in cand.
.

Intre timp taiem mozzarella si rosiile cubulete.Asa lasa apa si se usuca un pic.Amestecam ouale cu smantana ,sare si piper.Deschidem cuporul la foc mare (la mine 240 grade) si asezam aluatul in tava de tarta pe hartie de copt.Dupa ce s-a calit brocolii ii lasam la racorit.
Dupa ce s-au racorit ii amestecam cu rosiile si mozzarella.Peste foaia de aluat presaram o mana de pesmet si turnam amestecul iar pe deasupra turnam compozitia de smantana.Dam la cuptor pentru 40 min sau depinde cat de rumenita doriti tarta.
Eu ,cum spune-am am lasat-o 40 min si a iesie asa.


Atat de crocanta si gustoasa....
Va ofer si voua cu mare drag o felie!!!!E foarte buna atat calda cat si reca   (daca va mai ramane)
Va doresc o dumineca placuta alaturi de cei dragi cu soare sau....caldura sufleteasca!!!
POFTA  BUNA!!!!

luni, 24 octombrie 2011

Parjolute din carnati cu pesmet

Photobucket
Da ati citit bine,sant facute din carnati proaspeti,aromati,facute cum stie fiecare,eu le-am pus ceapa calita,cartof rad,sare,piper,marar uscat ,patrunjel,usturoi si o mana de pesmat.
Noutatea e ca le-am dat prin pesmet inainte de a le praji.
Photobucket

Photobucket
Asa devin crocante la exterior si moi si aromate la interior.
Le prajim in ulei incins si le scoatem pe servete de hartie.Apoi le serviti cum doriti!
Noi le-am mancat cu piure de cartofi si cu sottaceti (legume la otet)
Va doresc POFTA BUNA!!!!!
Photobucket

vineri, 21 octombrie 2011

Tort cu mere umplute si caramelate



Deci cu titlul am spus tot...Da aveam pofta de un tort cu mere si muuuulta frisca!
Avem nevoie de :
-8 mere
-10 linguri de zahar pt caramel
-5 oua
-5 linguri de zahar
-5 linguri de faina
-o esenta de rom
-50 gr de unt
-250 ml frisca lichida
-ciocolata facultativ
Pentru umplutura am folosit dulceata de cirese amare si miez de nuca.
.Intr-o cratita in care vom face tortul punem 10 linguri de zahar si lasam sa se caramelizeze.Cand prinde o culoare frumoasa stingem focul si lasam la racit .Apoi curatam merele scoatem si cotoarele.Dulceata (de care doriti voi)se amesteca cu miezul de nuca prajit si apoi umplem merele.


Dupa ce caramelul s-a racit ,le asezam binisor in cratita si punem pe deasupra felioare de unt.Dam la cuptor pentru jumatate de ora.
In timp ce merele sant la cuptor facem un pandispan din 5 oua.Se bat albusele bine-bine cu sare,apoi adaugam zaharul treptat.Galbenusele le amestecam putin cu o furculita si se adauga incetisor peste albusuri impreuna cu faina cernuta si esenta de rom.Se amesteca incetisor ,de cateva ori cu o paleta.
Dupa 30 min scoatem merele de la cuptor si turnam deasupra compozitia de pandispan,Invartim bine cratita ca sa intre compozitia peste tot.

Dam din nou la cuptor la foc potrivit pentru alte 30 min.
Asa arata copt si rasturnat pe un platou.
Am batut frisca (era hulala deci n-am mai adaugat zahar)si l-am imbracat bine cu frisca.Pentru ca era prea alb am ras putina ciocolata.Va pot spune ca e foarte buuuuuun!!!!
Felia pentru voi era dar....nu stiu ce am combinat ca am sters-o si alta nu mai am.
Cu acest tortulet va anunt ca incepand din seara asta mi-am facut profil pe facebook si sant taaaaare mandra!
Va doresc pofta buna !!!

miercuri, 19 octombrie 2011

Snitele cu mustar



Tot din piept de curcan am facut si aceste snitele un pic mai lejere si foarte gustoase dar si aromate.Se taie carnea felii ,se bate cu ciocanul de carne ,se sareaza  si se pipereaza apoi se ung feliile  cu muuuult mustar.Se lasa la rece pentru 30 min.
 

Apoi se ia fiecare felie  si se trece prin pesmet,se preseaza bine cu mainile ca sa se lipeasca bine pesmetul.



Se prajeste in ulei incins,apoi se scurg pe servete de hartie.


Noi am mancat cu salata verde cu ceapa si otet balsamic.Va spun ca asa sant foarte aromate de la mustar si nu au oua,deci mai lejere.

Va doresc pofta buna!!!!