sâmbătă, 23 iulie 2011

Pandispan cu prune

Photobucket

O reteta foarte simpla si buna!
Ingrediente:
-6 oua
-120 gr faina
-120 gr zahar
-o esenta de rom
-150 gr unt 
-150 gr zahar pt tava
-prune(nu le-am cantarit ,puneti pana umpleti tava)

Mod de preparare:
Se unge tava cu untul si se presara zaharul.Prunele se spala,se usucs si se taie (rupe) in 4.Se aseaza peste untul si zaharul din tava.Se da la cuptor pentru jumatate de ora.

Photobucket

Se face un pandispan simplu.Se bat albusele bine(pana nu cade din castron) se adauga zaharul,se continua mixarea apoi se adauga galbenusele amestecate cu o furculita si un pic de sare.Adaugam faina (care este cernuta)in ploaie.Amestecam usor cu o lingura ,de jos in sus ,de cateva ori.
Photobucket

Photobucket

Cand prunele s-au caramelat,lasam putin la racorit si apoi turnam compozitia de pandispan in tava.Dam la cuptor la 180 de grade pentru 30 mim.

Photobucket

Photobucket
Dupa ce s-a copt,cat este calda o rasturnam pe un platou sau tava.Altfel caramelul se intareste si nu o mai puteti scoate din tava.

Photobucket
O taiati felii si o serviti simpla sau cu inghetata......
Photobucket

Photobucket

POFTA BUNA!!!!!!
Photobucket

miercuri, 20 iulie 2011

Am vazut la SURAC

Photobucket
Aseara am vazut video lui Surac si avand o bucata de pepene(harbuz,lubenita chemati-l cum doriti )am incercat azi sa fac o floare...va rog sa nu radeti de mine caci este prima incercare,dar eu am fost foarte multumita de rezultatul obtinut.Desigur voi mai exersa!!!
Ii spusesem lui Surac ca am incercat si ca am facut si poze iar acum ii demonstrez ca nu m-am laudat degeaba.Multumesc inca o data SURAC!!!
Photobucket


*Later edit *
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket


marți, 19 iulie 2011

Crostata (tarta)cu busuioc si rosii



Cu aceasta reteta raspund la invitatia lui Flory pentru a partecipa la PROVOCAREA LUNII IULIE"DULCE ROMANIE"2011.
Am vazut-o intr-o revista italiana si m-a atras ca un magnet.
Ingrediente:
200 gr de faina
-100 gr unt
-300 gr de branza moale de care vreti(reteta spune robiola,eu am pus stracchino)
-un buchet de busuioc
-rosii (reteta spune 4 feluri de rosii,eu am pus 2 feluri-insalatare si ramate)
-2 catei de usturoi
-50 gr de pinoli (eu n-am avut in casa si am pus miez de nuca)
-ulei de masline,sare
Cum procedam:
Am jumulit frunzele de busuioc din ghiveci,le-am spalat si uscat cu un prosop de hartie apoi le-am rupt bucatele cu degetele.In mixer am pus faina,busuiocul si untul rece taiat cubulete si le-am mixat pana au devenit  ca nisipul.Apoi am adaugat 50 ml apa am continuat mixarea pana s-a format o minge de aluat.
Aluatul facut il punem la rece pentru 30 de minute.Intre timp spalam si uscam rosiile,le taiem felii ,adaugam usturoiul curatat si taiat felioare, punem 3 linguri de ulei de masline si sare,amestecam usor si lasam la marinat.
Aluatul se intinde intr-o foaie de 2,3 mm se pune intr-o forma pentru copt de 20 cm.Punem o foaie de hartie deasupra si o mana de fasole uscate sau paste(ce vreti voi,eu am pus miezul de nuca,ca tot trebuia sa- l prajesc la cuptor...).Coacem aluatul acoperit cu hartia pentru 15 min la 180 de grade,apoi descoperim si lasam la copt alte 10 min.
Dupa ce s-a copt lasam la racit si ne ocupam de crema-
Pentru crema amestecam branza cu nucile prajite si taiate cu cutitul,potrivim de sare si piper,daca este prea groasa punem un pic de zeama de la marinata de rosii.Rosiile le punem la scurs.
Se pune crema de branza in crostata si rosiile pe deasupra si se da la rece.
Si acum va arat si "originalul".
Eu nu am mai dat-o la rece am pus-o pe masa imediat si a avut mare succes.

              POFTA BUNA!

duminică, 17 iulie 2011

Cheesecake cu caise

Stiu va v-am plictisit cu atatea cheesecake-uri dar...daca nu pot renunta la ele????
Reteta e ca AICI identica in plus cateva caise proaspete.
Toata lumea face inghetate,eu n-am facut niciodata asa ca ne delectam cu cheesecake-uri....
Noutatea absoluta e ca acesta e facut de fiica mea Codrina!!!!Deci a respectat reteta si a iesit ceea ce vedeti!
Aceasta felie v-o ofer cu drag!!!!