O reteta foarte simpla si buna!
Ingrediente:
-6 oua
-120 gr faina
-120 gr zahar
-o esenta de rom
-150 gr unt
-150 gr zahar pt tava
-prune(nu le-am cantarit ,puneti pana umpleti tava)
Mod de preparare:
Se unge tava cu untul si se presara zaharul.Prunele se spala,se usucs si se taie (rupe) in 4.Se aseaza peste untul si zaharul din tava.Se da la cuptor pentru jumatate de ora.
Se face un pandispan simplu.Se bat albusele bine(pana nu cade din castron) se adauga zaharul,se continua mixarea apoi se adauga galbenusele amestecate cu o furculita si un pic de sare.Adaugam faina (care este cernuta)in ploaie.Amestecam usor cu o lingura ,de jos in sus ,de cateva ori.
Cand prunele s-au caramelat,lasam putin la racorit si apoi turnam compozitia de pandispan in tava.Dam la cuptor la 180 de grade pentru 30 mim.
Dupa ce s-a copt,cat este calda o rasturnam pe un platou sau tava.Altfel caramelul se intareste si nu o mai puteti scoate din tava.
O taiati felii si o serviti simpla sau cu inghetata......
POFTA BUNA!!!!!!