Am vazut aceasta reteta la Gabriela Olteanu m-a atras,am facut-o,mi-a placut si v-o prezint si voua.
Am folosit:
-700 gr de creier
-un cub de drojdie 25 gr
-jumatate sticla de bere
-faina de grau(ca la clatite)
-ulei,sare,piper
-ardei grasi
-ceapa verde.otet
Am dizolvat drojdia in bere,am adaugat sare si piper,apoi am adaugat faina ca la clatite,am amestecat bine si am lasat la crescut.Intre timp am spalat si curatat creierul de pielite apoi l-am fiert pentru 10 min in apa clocotita cu sare si o lingura de otet.L-am scos din apa si l-am lasat la racit.
Am copt ardeii,i-am lasat la racit apoi i-am curatat.
Dupa ce alutul a crescut taiem creierul felii,il dam prin faina,apoi prin aluat si-l prajim in uleiul incins.Il scoatem pe servetele de hartie ca sa mai ia din surplusul de ulei.Ardeii curatati i-am rupt bucati,ceapa am taiat-o felii si am adaugat sare,ulei si otet.
Am facut si fasole pastai galbene scazute.Au iesit o nebunie si toata familia a fost multumita!!!
Ai vazut Gabriela ca l-am facut???Si pe deasupra creierul a fost minunat si crocant.Multumesc!
luni, 13 iunie 2011
sâmbătă, 11 iunie 2011
Cheesecake cu cirese
Cu riscul de a va plictisi,postez acest cheesecake pe care l-am facut dupa reteta de AICI,doar ca am pus 500gr de frisca (pentru ca intotdeauna feliile imi par prea mici,asa a iesit mai inalt si mai pufos....)
Pentru glazura am pus CIRESEEEEE in sfarsit am gasit din cele buneeeee!!!!!
Deci reteta este deja,cantitatile sant pentru tava de 26 cm,ramane doar sa o incercati daca doriti.Va las doar cateva poze zi va doresc un sfarsit de saptamana cat mai placut!!!!
POFTA BUNA !!!
Pentru glazura am pus CIRESEEEEE in sfarsit am gasit din cele buneeeee!!!!!
Deci reteta este deja,cantitatile sant pentru tava de 26 cm,ramane doar sa o incercati daca doriti.Va las doar cateva poze zi va doresc un sfarsit de saptamana cat mai placut!!!!
POFTA BUNA !!!
vineri, 10 iunie 2011
Paste cu sos de carne
O reteta foarte simpla,ca de altfel toate pe care le fac.Nu se poate numi "ragu" caci l-am facut foarte dietetic pentru ca ma feresc de prajeli...
Pentru sos:
-400 gr de carne tocata vita+porc
-cateva linguri de pasta de tomate
-sare si piper
-o foaie de dafin
Se pune carnea tocata intr-o tigaie cu o cescuta de apa si se desface cu o furculita,pentru a o face ca o pasta,se pune la foc si se amesteca bine se adauga o cana de apa calda si se lasa la fiert.
Se adauga pasta de tomate si condimentele si se lasa la fiert.
Dupa jumatate de ora se gusta si daca vedem ca,carnea-ai tare mai adaugam putina apa calda.Continuam fierberea pana scade apa si grasimea iese deasupra atunci sosul este gata.Putem inlatura grasimea cu o lingura.Cand pastele au fiert le servim cu sos .
Daca il incercati va doresc POFTA BUNA!
Pentru sos:
-400 gr de carne tocata vita+porc
-cateva linguri de pasta de tomate
-sare si piper
-o foaie de dafin
Se pune carnea tocata intr-o tigaie cu o cescuta de apa si se desface cu o furculita,pentru a o face ca o pasta,se pune la foc si se amesteca bine se adauga o cana de apa calda si se lasa la fiert.
Se adauga pasta de tomate si condimentele si se lasa la fiert.
Dupa jumatate de ora se gusta si daca vedem ca,carnea-ai tare mai adaugam putina apa calda.Continuam fierberea pana scade apa si grasimea iese deasupra atunci sosul este gata.Putem inlatura grasimea cu o lingura.Cand pastele au fiert le servim cu sos .
Daca il incercati va doresc POFTA BUNA!
miercuri, 8 iunie 2011
Aripioare de pui pane si picante
Pentru 4 persoane:
-8 aripioare de pui
-2 oua
-2 lingurite pasta de ardei iute
-sare,ulei
-pesmet
Pentru garnitura fasole pastai
Curatam si taiem aripile de pui in doua,le saram.Se bat ouale cu sare,se adauga pasta de ardei(eu am cumparat borcanelul cu ardei iuti macinati si macerati in ulei de masline,care....pasta este foarte picanta )deci,punemaripioarele peste oua si lasam pentru 30 min.
Scoatem aripioarele din oua si le trecem prin pesmet,le acoperim bine cu pesmet presand cu mana apoi le prajim in ulei fierbinte.
Noi le-am mancat cu pastai fierte in apa cu sare cu un fir de ulei de masline pe deasupra.Am ales pastaile fierte pentru a contrasta prajeala aripioarelor...dar am facut si un mujdei de usturoi lejer cu iaurt.Eu zic ca era buna combinatia si gustoasa!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)