luni, 21 martie 2011

Prajituri, prajituri va servesc cu prajituri








M-am intors cu prajituri ( astea sunt doar cateva ) . Nu le-am facut eu , ci le-am cumparat din Croatia.
Duminica a fost ziua sotului meu si cum n-aveam timp de pregatiri , am cumparat prajiturile .Dupa cum va spuneam saptamana trecuta am fost cateva zile in Croatia numai eu cu sotul meu - singuri singurei ca 2 porumbei . Aceasta mica vacanta a fost cadoul meu pentru ziua lui . Am fost la Rabac si la Rijeka(Fiume ).
Totul a fost minunat in afara de timp :( .


Va las cu niste poze din Rabac, iar musafirii vor veni duminica viitoare .

















Eu cu vantul nebun prin par.


Si am si o vedere pentru voi !



luni, 14 martie 2011

De ziua Adelinei





Joi , 10 Martie aia " mica" a implinit 14 ani ... Asa ca sambata si-a invitat cateva colege si au petrecut intre ele.


Le-am pregatit un mic buffet cu pizzette , crenvusti in foetaj ,sandvisuri si saleuri .apoi aia "mare" a facut muffins 
( briose ) festive.Suc,  fructe,baloane si voie buna !


Si bineinteles tortul - nu unul ci doua !!!




Pizzete margherita 









Ofer cu drag o felie tuturor!

vineri, 11 martie 2011

Salata "bogata" de cartofi



Ingrediente:
- cartofi fierti
-3-4 morcovi fierti
-masline verzi umplute
-masline negre
-2 cepe
-gogosari in otet
-ulei de masline
-otet
-sare


Preparare : 
Cartofii fierti se curata cand inca sunt calzi si se taie bucati .
Ceapa se taie pestisori , se presoara cu sare ,se lase sa se inmoaie , se freaca bine dupa aia , se stoarce de zeama si se adauga peste cartofi.


Adaugi restul ingredientelo ,sarezi , adaugi ulei si otet dupa gust si amesteci BINE!




O poti manca asa de post cu m este , ca garnitura la ce vreti -de exemplu eu am servit-o pentru mine cu parjolute de ciuperci , pentru ceilalti cu carnaciori prajiti !


Pofta buna !

Parjolute din ciuperci



Ingrediente :
-500g ciuperci

-2 cartofi
-o ceapa potrivita
-2 felii de paine inmuiate
-sare,piper, patrunjel
-ulei
-3-4 linguri de pesmet ( optional )




Preparare:
Se toaca ceapa marunt si se aureste.
Se adauga ciupercile curatate si taiate bucati.
Si se calesc impreuna pana scade apa pe care o lasa ciupercile.


Dupa ce s-au racit , se dau prin masina de tocat sau se pun in blender (se toaca) , se amesteca cu cartofii rasi si storsi de zeama ,painea stoarsa bine , se adauga patrunjel ,sare si piper dupa gust .
Eventual , daca compozitia este prea moale adaugati pesmetul.

Se formeaza parjolutele care se coc la cuptor in tava unsa cu ulei.
Cand s-au rumenit pe o parte, se intorc pe partea cealalta !


Se coc pe ambele parti si se servesc cu ce vreti - salata, muraturi sau salata mea "bogata" de cartofi !


Pofta buna !