Cum Gabi d m-a invitat si pe mine sa particip la Provocarea lunii August "Dulce Romanie2011" ,iata-ma ca vin cu aceasta reteta ,pe care am facut-o de multe ori cu caise ,caci asa era in revista Practic in bucatarie,iar acum am facut-o cu...prune!Va pot spune ca e la fel de minunata ca cea ci caise.Simpla si usor de facut,dureaza mai mult la cuptor pentru bezea dar...merita timpul!
Ingrediente:
-400 gr faina
-200 gr unt
-4 galbenuse
-120 gr zahar pudra
-4 albuse+300 gr zahar pentru bezea
-1 kg de prune
-un varf de cutit de praf de copt si putina scortisoara am adaugat eu,nu era in reteta
Ingrediente:
-400 gr faina
-200 gr unt
-4 galbenuse
-120 gr zahar pudra
-4 albuse+300 gr zahar pentru bezea
-1 kg de prune
-un varf de cutit de praf de copt si putina scortisoara am adaugat eu,nu era in reteta
Modul de preparare:
Se freaca untul cu zaharul pudra ,galbenusele si putina sare.Se adauga faina amestecata cu praful de copt,si aluatul obtinut se da la frigider pentru 30 minute.
In aluat am pus si coaja rasa de la o lamaie.Apoi ungem o tava cu unt si intindem aluatul.Dam la cuptor la 180 de grade pentru 15 min.nu mai mult.
Batem albusele cu zaharul treptat pana obtinem o bezea.Adaugam si putina scortisoara.
Trecute 15 minute,scoatem tava din cuptor,asezam prunele taiate jumatati cu gura in sus,apoi turnam bezeaua pe deasupra,nivelam ,micsoram focul la cuptor (eu am dat la 130 de grade) si am mai dat-o la copt pentru 45 de minute.Oricum va orientati dupa uscarea bezelei.
Va spun ca e o bunatate cu aroma de lamaie si scortisoara,cu un aluat pufos si gast de prune!
Va doresc pofta buna!!!!