sâmbătă, 13 august 2011

Prajitura cu prune si bezea

Photobucket
Cum Gabi d m-a invitat si pe mine sa particip la  Provocarea lunii August "Dulce Romanie2011" ,iata-ma ca vin cu aceasta reteta ,pe care am facut-o de multe ori cu caise ,caci asa era in revista Practic in bucatarie,iar acum am facut-o cu...prune!Va pot spune ca e la fel de minunata ca cea ci caise.Simpla si usor de facut,dureaza mai mult la cuptor pentru bezea dar...merita timpul!



Ingrediente:
-400 gr faina
-200 gr unt
-4 galbenuse
-120 gr zahar pudra
-4 albuse+300 gr zahar pentru bezea
-1 kg de prune
-un varf de cutit de praf de copt si putina scortisoara am adaugat eu,nu era in reteta

Modul de preparare:
Se freaca untul cu zaharul pudra ,galbenusele si putina sare.Se adauga faina amestecata cu praful de copt,si aluatul obtinut se da la frigider pentru 30 minute.


Photobucket

Photobucket
In aluat am pus si coaja rasa de la o lamaie.Apoi ungem o tava cu unt si intindem aluatul.Dam la cuptor la 180 de grade pentru 15 min.nu mai mult.

Photobucket
Batem albusele cu zaharul treptat pana obtinem o bezea.Adaugam si putina scortisoara.

Photobucket
Trecute 15 minute,scoatem tava din cuptor,asezam prunele taiate jumatati cu gura in sus,apoi turnam bezeaua pe deasupra,nivelam ,micsoram focul la cuptor (eu am dat la 130 de grade) si am mai dat-o la copt pentru 45 de minute.Oricum va orientati dupa uscarea bezelei.

Photobucket

Photobucket
Va spun ca e o bunatate cu aroma de lamaie si scortisoara,cu un aluat pufos si gast de prune!
Va doresc pofta buna!!!!


Photobucket

vineri, 12 august 2011

Pasta fredda cu ton

Photobucket
O pasta rece pe care o mananc cu mare placere cand sant caldurile ametitoare.
Ingrediente pentru 4 persoane:
-200 gr de paste 
-o cutie de cuburi de ton
-100 gr de masline
-mozzarella
.-rosioare cherry
-busuioc,sare si ulei de masline





Photobucket
Se fierbe pasta in apa sarata,se scurge si se raceste sub jet de apa rece.Intr-un castron mai mare se amesteca pastele cu tonul scurs la fel si mozzarellele,apoi se adauga rosioarele si maslinele fara samburi.Se sareaza dupa gust se adauga uleiul de masline si busuiocul tocat marunt.Se da la rece pentru 2 ore macar sau si mai mult timp.Se serveste ca un unic fel de mancare.


Photobucket

Va doresc pofta buna!!!!!

Photobucket

Varza cu carne

Photobucket
Am gasit varza-varza,adica din cea buna ,ca in Romania,ca aici la mine se gaseste de obicei crauti(cum e aia turceasca sau creata)...si deci am facut o varza cu carne..."ca la mama acasa"
Ingrediente:
-o varza mare
-carne (eu am pus 4 felii de ceafa,costite,4 carnati si o bucata de slanina cu soric)
-o ceapa mare
-2 ardei grasi
-6 rosii
-sare,piper si o lingura de vegeta

Se toaca varza se presara cu sare si se lasa la inmuiat.Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei,apoi se adauga carnea,costita si soricul si se prajesc sau calesc,dupa cum doriti.


Photobucket


Photobucket

Dupa ce carnea s-a prajit se adauga carnatii taiati felii si se continua rumenirea.Apoi se adauga o cana de apa calda si varza frecata cu sare.Se lasa la fiert.


Photobucket

Secretul meu cand  fac varza...adaug ardei grasi tocati marunt.

Photobucket
Cam dupa jumatate de ora adaug rosiile curatate de pielita si taiate cuburi.Se continua fierberea cam alta jumatate de ora,oricum pana-i moale carnea si soricul,caci varza fierbe repede.Se adauga sare si piper dupa gust.Se serveste  cu mamaliguta si neaparat ardei iute!!!


Photobucket
Va doresc pofta buna!!!!!!!!


Photobucket

sâmbătă, 6 august 2011

Amandine

Am facut niste amandine si m-am gandit  sa va las cu aceste imagini pentru maine.Oricum reteta-i clasica si daca intereseaza pe cineva o voi pune .
Vizitatorilor mei urez o dumineca minunata si ciocolatoasa!!!
Pe curand!!!