O pasta care imi place foarte mult.Pentru 4 persoane avem nevoie de :
-320 gr de paste scurte-pennete
-o conopida potrivita
-3 catei de usturoi
-1 ardei iute
-3 acciughe
-150 gr de cascaval
-pesmet
-unt pentru uns forma
Se desface conopida in buchetele,se spala si se fierbe in apa sarata pentru 10 min.Se scurge si se lasa deoparte.Intre timp se fierb pastele.Usturoiul se curata si se toaca marunt.Intr-o tigaie se pune putin ulei ,se adauga usturoiul,ardeiul iute si acciughele.Se lasa la foc moale pana se topesc acciughele si se caleste usturoiul.
Apoi se adauga conopida taiata marunt,se lasa 2-3 min si se adauga pastele fierte si scurse de apa.Se mai lasa impreuna sa-si ia gustul,invartind in tigaie de cateva ori.Se i-a o forma care merge la cuptor,se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet.Se rade cascavalul si se amesteca cu pastele,apoi se pun in tava (sau un vas care-i pentru cuptor ).Presuram o mana de pesmet pe deasupra si dam la cuptor pana se rumeneste frumos.
Sant foarte gustoase si putin crocante iar combinatia e deosebita.
Va doresc POFTA BUNA!!!
Alor mei nu le place conopida, dar mie imi place. Si m-ar tenta sa incerc combinatia ta! ;)
RăspundețiȘtergereNu am incercat varianta cu conopida dar cred ca sunt superr!
RăspundețiȘtergerePupici!
Mie imi place conopida tare mult.Pup!
RăspundețiȘtergereEu acum fac conopida doar gratinata, ca mi-am pus soata la dieta... Dar sint innebunita dupa pastele cu conopida si mincam cam de doua ori pe saptamina, ca am in gradina... Hmmm, parca as mai vrea o portie mica... Pupici !
RăspundețiȘtergereinteresanta combinatia! Nu am mancatpana acum, dar niciodata nu e tarziu. Pup
RăspundețiȘtergereCe interesant suna... N-am mancat pana acum si tare-s curioasa de gust. Pupici
RăspundețiȘtergereEu sunt singura care mananca pastele astea,restu' gratinata!Pupici!
RăspundețiȘtergerecombinatia asta nu am incercat-o, dar niciodata nu e prea tarziu :))Pupici
RăspundețiȘtergereUn premiu te astepta la mine pe blog. Pup
RăspundețiȘtergere