marți, 11 octombrie 2011

Coltunasi cu branza de vaci

I
Photobucket
In sfarsit mi-a reparat laptopul si pot intra din nou in lumea minunata a blogurilor...si de fapt era doar firul pe care deja il schimbasem prin iulie si m-a costat 60 euro(o moarta de foame nu sant dar...sa arunc asa banii nu-i genul meu...)Deci acum functioneaza,si toata lumea-i fericita in casa,fetele cu ale lor si eu cu al meu,vedeti ce bucurie?
Asa...pe la mine s-a mai racorit deci se schimba muzica,pardon meniul...
Aseara am facut coltunasi cu branza de vaci si risotto con salsiccia.
Bun ,reteta de coltunasi o stie toata lumea,dar pentru cei care inca nu stiu....o postez.
Am facut un aluat din 500 gr faina,un pahar cu apa calduta,2 oua,o mana de zahar si putina sare.L-am lasat deoparte si am amestecat vreo 300 gr de branza de vaci cu 2 oua,o mana de zahar,coaja rasa de lamaie si o esenta de vanilie.
Photobucket

Photobucket
Apoi am intins o foaie din aluat si am taiat-o in patrate,pe fiecare am pus cate o lingurita de branza,si le-am lipit cu degetele in forma de triunghi...Si am continuat asa pana am terminat aluatul...
(Stiu ca-i foarte plictisitor sa cititi toate detaliile astea,dar cum v-am mai spus:am facut blogul asta in primul rand pentru Adelina si Codrina,sa le fie ca o "carte "de capatai pentru viitor...mai ales ca traiesc aici unde nimeni nu se gandeste la bucatarit...si sa nu piarda retetele romanesti....)
Photobucket

Photobucket
Intre timp am pus apa la fiert cu sare,si cand apa a inceput sa fiarba am pus incetisor,unul cate unul ,coltunasii.Am amestecat usor cu o paleta ca sa nu se lipeasca intre ei.Cand s-au ridicat la suprafata am micsorat focul si i-am mai lasat 10 min.
Photobucket
Apoi i-am scos cu o spumiera si i-am servit cu unt topit si coaja de lamaie....le-as fi pus si smantana dar nu aveam in casa!Noi i-am mancat cu mare pofta,ceea ce va doresc si voua!!!!!!
Photobucket

22 de comentarii:

  1. De ce crezi tu ca stie toata lumea sa faca coltunasi?Eu nu am facut niciodata,proabil nefiind specific zonei!Opreste doua bucati,te rog:)Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca au fost foarte buni!!
    Pupici!
    Alynusa

    RăspundețiȘtergere
  3. bine ai revenit.ne servesti cu coltunasi?aduc eu un capuccino:)
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Nici eu nu am facut, dar o sa incerc cat de curand!

    RăspundețiȘtergere
  5. Deliciosi, n-am facut demult, mi-ai facut pofta! Eu fac aluatul cu cartofi fierti, il umplu cu branza sarara si servim fierbinti cu zahar desupra, o nebunie!

    RăspundețiȘtergere
  6. blini da!! o nebunie .. buna mea pregatea mereu asa ceva.. si moooammma ce mai mancam cu-n borcan cu miere toata farfuria.. apoi pocneam de bucurie!! minunate

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga Teo,vad ca ma insel spunand ca toata lumea stie sa faca coltunasi...ai dreptate,depinde de zone si de obiceiurile fiecarei familii...dar serveste cu placere.Pupici si o zi placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte buni Alynusa,calzi si aromati cu lamaie....
    Te pup si-ti urez o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  9. Miha ai dreptate ca-s buni si mai ales ca-i o reteta din copilaria mea....O zi placuta si pupici!

    RăspundețiȘtergere
  10. Draga Sara,te astept si fara cappucino...gasim noi ceva de udat....Pupici si o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  11. Alynutzica,acum ca s-a racorit afara e o placere sa-i fac si sa-i...mananc,dulci sau sarati,asa ca incearca,lui ala micu.sigur ii va placea.Te pup!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc Ina,o zi placuta si tie si te pup!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Draga Livia,am facut si sarati cum spui tu,si umpluti cu cartofi si ceapa calita,mie imi plac oricum,mama mea ii facea foarte des in copilaria mea,pentru ca erau buni,ieseau multi,costa putin si satura o casa intreaga...Acum ,eu ii fac de placere si nu de nevoie,si ne plac foarte mult!
    Te pup si-ti urez o zi placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Draga Antonina,din toate variantele mancate,lipseste cea cu miere,dar trebuie sa fie deliciosi!O zi placuta si pupici!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Deliciosi arata! Nici eu n`am facut niciodata.. probabil ptr ca la mine`n Muntenia nu`s atat de cunoscuti. Te pup si`ti fur unu.. de pofta :P

    RăspundețiȘtergere
  16. cred ca de o portie si pentru mine nici nu poate fi vorba !

    RăspundețiȘtergere
  17. ASA BUN SI LAUDAT VIN SA IO,SI PARCA TOT AI MAI BUN CAND BUCATAREASA ME FACE BUCATE DOAR AN VAS DA CERAMICA SAU PORTELAN -AN PLASTIC NUUUUU,NAM MANCAT CA CU PLASTICU DOAR LA TARA ASE ERA ODATA,ACU NE DAM CU LUMEA.......

    RăspundețiȘtergere
  18. De astia îmi facea bunica cînd eram mititica. Mmmm, lecker!! :*

    RăspundețiȘtergere
  19. Felicitări, aşa -i fac şi eu.nu contează în ce vase lucrezi important e ce faci cum faci şi dacă sunt buni . pe cei care comanteză răutăţi , eu tare aş vrea să văd în direct ce gospodine sunt....

    RăspundețiȘtergere
  20. Multumesc, Petro m-am gandit ca pe blog găsesc reteta. Am mâncat coltunasi la viata mea dar nu fierti. Ii voi incerca cu siguranta.

    RăspundețiȘtergere