duminică, 18 septembrie 2011

Somon in crusta de cartofi


Photobucket
Eu sant innebunita dupa reteta asta,care,pe cat este de simpla pe atat de gustoasa!!!
Am folosit 6 felii de somon,3 cartofi,sare,piper si o lamaie.
Am curatat de piele somonul si l-am pus intr-o tava de cuptor pe hartie de copt.L-am sarat si piperat  si l-am stropit cu zeama de lamaie.
Photobucket
Cartofii i-am curatat si spalat si i-am taiat in felii foarte subtiri.Le-am clatit bine si am uscat feliutele de cartofi cu servetele de hartie.Apoi le-am asezat peste somon,le-am sarat am adaugat un fir de ulei de masline si cateva fire de rozmarin.
Photobucket

Photobucket
Am dat tava la cuptor la foc mare si am lasat pana s-a rumenit frumos.
Gustul?????O nebunie si am servit alaturi de o salata verde.
Va doresc   POFTA  BUNA!!!!
Photobucket

21 de comentarii:

  1. Pestele e preferatul meu!Nu pot sa-ti spun de cate ori pe saptamana mananc:)

    RăspundețiȘtergere
  2. imi place mult pestele,de orice fel si gatit in orice fel.pare delicios somonul tau.pupicei

    RăspundețiȘtergere
  3. da,cred ca e bun dar am o intrebare,somonul e foarte gras,nu ramane grasimea in cartofi?o zi placuta

    RăspundețiȘtergere
  4. da, cred ca e delicios! Somonul e preferatul meu :) O saptamana placuta sa ai,Petro draga!

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte interesanta reteta... Noi suntem fani peste, iar cu cartofi cred ca`i si mai interesant. Te pup

    RăspundețiȘtergere
  6. somon! preferatul meu
    draga mea ce surpriza mi-ai facut.pup si o masa deliciosa iti doresc

    RăspundețiȘtergere
  7. Excelent somonul preparat asa!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc Alynutica arata bine e si foarte bun,pup!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Draga Ina,grasimea nu intra in cartofi,ci ramane in tava,de fapt cartofii ies uscati...iar grasimea care o lasa nu este asa de daunatoare ca cea de porc...nu a lasat prea multa grasime pentru ca i-am scos pielea (grasimea se afla sub piele)sper ca m-am explicat bine.
    Te-am pupat si-ti urez o saptamana placuta si tie!

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc Ana,si eu il gasesc foarte delicios si mananca si sotul meu pentru ca are putine oase...aia mica nu se atinge...Concluzia,3din 4 il mancam cu placere,deci asta conteaza!
    Te-am pupat si-ti urez si eu o saptamana placuta!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc Simona,fan peste nu santem,dar asta ne place...e si mai sanatos!
    Te pup si eu si o saptamana minunata!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc Alyce,e si preferatul meu...si adaug multa lamaie...l-am mancat cu mare placere!
    Pupici si o saptamana placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Flory multumesc si-i si mai sanatos preparat asa,am si garnitura in acelasi timp!
    Te-am pupat si eu si-ti urez o saptamana implinita!11

    RăspundețiȘtergere
  14. De fiecare data cand trec prin hypermarket pe langa raionul de peste, ma tot uit la somon, dar pentru ca nu imi trece prin cap nicio reteta, nicio combinatie cu somon care sa imi sune bine, trec mai departe. Data viitoare o sa merg pe mana ta ;)

    RăspundețiȘtergere
  15. Somon? Nu conteaza cum, somon sa fie!
    Arata minunat! As hali si eu o bucata!
    Pupic :*

    RăspundețiȘtergere
  16. Iulian multumesc de incredere,astept impresii!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Draga Maya,si mie imi place somonul oricum,chiar afumat..."somon sa fie"...
    Te pup si-ti urez o seara placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. As papa tot din farfurie la ce bine arata, cu un tata pescar nu are cum sa nu-mi placa pestele!!! Chiar azi i-am spus sa mai prinda si pentru mine! :))) Pupicei!

    RăspundețiȘtergere