joi, 22 septembrie 2011

Branza de vaci


Photobucket
Acesta-i "botul" de branza care mi-a iesit...Cum va spune-am la placinta am facut-o cu branza de vaci facuta in casa.De fapt am facut reteta lui Sarah,am facut intocmai cum era scris,am cerut special cheag Miorita din Romania,....dar cum n-am avut lapte de la ferma,am pus lapte proaspat dar era pastorizat...si mi-a iesit branza de vaci.Am incercat de 2 ori si de fiecare data acelasi rezultat...Mie nu-mi pare rau...de fapt ma bucur ca asa pot sa-mi fac toate poftele,toate bunatatile cu ...branza de vaci!
Dar sa trec la reteta:Am pus la fiert 5 litri de lapte cu putina sare,de fapt nu l-am fiert l-am adus doar pana la 40 de grade apoi am oprit focul si am dat deoparte.

Photobucket
Asta-i cheagul Miorita care se dizolva in 250 ml apa.Si cum mi-a trimis din Romania 10 plicuri,am citit ca-mi trebuie 1000 litri de lapte pentru a le termina...deci sant linistita!


Photobucket

Photobucket
Am pus 3 linguri de solutie,am amestecat bine si ...am asteptat pentru a se intari!
Photobucket
Dupa o ora era prins,dar nu s-a intarit...dar l-am taiat oricum.
Photobucket
Mi-am pregatit tifonul si am pus la scurs.
Photobucket
Am legat tifonul de ghiuveta pana a doua zi.
Photobucket
Va pot spune ca mi-a iesit 900 gr de branza de vaci foarte gustoasa....moale si buna....
Si cum am facut de 2 ori pana acum,mi-am facut pofta de coltunasi,papanasi si de placinta pe care am si postat-o.De acum innainte multumita lui Sarah,voi avea branza mea proaspata de cate ori voi dori!!!
MULTUMESC Sarah!!!

24 de comentarii:

  1. iubita ma bucur ca ti-a iesit branzica de vaca .eu in Thailand n-am gasit lapte de la ferma si am luat lapte la pet dar nepasteurizat.se gaseste si in Italia ca mi-au spus ai mei ca au facut cas si au gasit lapte.daca vrei ma pot interesa cum se cheama.o branzica de vaca din lapte pasteuriza obtii daca adaugi o lingurita de acid citric praf sau sare de lamaie .pui laptele la fiert si cand fierbe pui acidul citric si gata!doar sa nu folosesti lapte degresat ca nu garantez succesul.pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu fac branzica in casa pentru cei doi nazdravani ai mei,care pur si simplu o adora!!pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cat de buna tre sa fie facuta in casa.Pupici Petro si buon week-end!

    RăspundețiȘtergere
  4. super bun,nu m-am gandit ca sant pachetele de cheag,as fi cumparat,imi place mult branza facuta in casa,cand erau copiii mici eu amestecam laptele fiert cu o lingura iaurt,iesea foarte bun,aici am incercat dar n-am avut nici un rezultat,are dreptate Sarah cred ca e de vina calitatea laptelui,pupici,o zi placuta

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu faceam mereu cind eram acasa si brinza de vaci si iaurt, dar aici nu am reusit decit o singura data sa fac iaurt, deh... laptele nu-i din cel de la vacuta adevarata... Dar fur o mingiuta de brinza de la tine, ca sa-mi treaca pofta... Pupici !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu nu am facut dar facea mama! Este super buna si nici nu se compara cu cel de pravalie , bineinteles daca e si lapte de casa, dar e foarte buna si cel de magazin! La noi noroc caci au pus masina de lapte la supermarket, chiar lapte de casa de la o familie de ciobani si ne aprovizionam de acolo si chiar am sa incerc! Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu încheg brînza cu zeama de lamîie. Iese buna si asa. Mi-ai facut pofta de brînzica! Arata tare bine!
    Pup si we frumos :*

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu las laptele pana devine iaurt, adica de pe o zi pe alta la caldura, apoi il incalzesc la foc, pana se alege branza si strecor. E gata! Rapida si f buna! Nu pun lamaie ca sa nu-i schimbe gustul. Tare buna branzica de casa!

    RăspundețiȘtergere
  9. eu ii faceam lui tudor cand era mic,branza de vaci ca aveam o doctorita nebuna si care zicea ca sa-i fac eu in casa.cu calciu lactic de la farmacie,in loc de cheag,care nu e usor de gasit,.si iesea o nebunie.

    RăspundețiȘtergere
  10. am uitat sa spun ca asa cum e branza de la tarani nu-mi iese mie.de ce? pentru ca nu am laptele ala bun si gras de la vaca.ca nici laptele asta de l automate nu este ceea ce era laptele vacilor uneia din matusile mele.cand fierbea laptele,caimacul,cum ii zice aici in regat ,si spuma cui ii spunea la mine in maramures,era de 2 degete.fara exagerare.nu mai spun ce gust avea iaurtul ei.lasa ca era ceva ce inca n-am mai identificat,ce-i zicea lapte acru si erau niste botzuri de branza ce pluteau in ceva iaur subtire,de o bunatate extraordinara.probabil ca dacacercetez gasesc,da-ti trebuie laptele ala de vaca hranita cu ce trebuie.eu, asta mai coapta ca voi,,atata mi-am dorit sa am tot felul si acum imi doresc sa am ce cunosteam din copilarie.

    RăspundețiȘtergere
  11. MULTUMESC Sarah,stii de cand am vazut casul la tine,ma tot gandesc la el...dar daca nu-mi iese ma bucur si de branza de vaci...caci tanjeam si dupa ea aici!
    Te pup siti doresc o seara placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc Mihaela ,pupici si de la mine!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumesc Flory,si facuta in casa pare mai buna,si apoi nu se compara cu branza italiana....
    Te-am pupat si o dumineca placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Draga INA,cheag mi-am facut rost dar...laptele lasa de dorit,dar stiitu cum e pofta-i mare si aici n-avem piata sa cumpar branza de la tarani...
    Te pup si-ti urez o dumineca frumoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Daniela draga,eu in Romania n-am facut niciodata,mergeam in piata la Tatarasi si-mi cumparam pe alese,de fapt pe gustate!!!Dar aici ...ci fiocchi de latte nu ma impac deloc,asa ca,atunci cand Sarah a postat casul ala...n-am avut pace pana nu mi-a trimis cheag de la Iasi...si acum,cand voi avea pofta de branza,mi-o fac eu!!!Te pup si o dumineca odihnitoare,vad ca esti ocupata cu scoala!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumesc Adela,tu esti mai norocoasa decat mine.. ai noroc ca acolo ai lapte bun,noi aici...
    Pupici si o dumineca placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Multumesc Maya,la mine e prima oara cand fac,am avut curaj datorita cheagului...si sant foarte bucuroasa ca-mi pot face branza mea!!!
    Te pup si iti doresc o dumineca minunata!

    RăspundețiȘtergere
  18. Multumesc Alynutica,ai dreptate cu iaurtul,dar cu laptele de aici,nu voi reusi niciodata,asa ca singura solutie imi ramane cheagul romanesc...
    Pupici si o dumineca placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  19. Draga mea Pansy,ai spus cel mai mare adevar...si eu cand eram mica,tanara gandeam ca in strainatate e numai lapte si miere...pe atunci e
    ram si saraca si imi doream de toate cele...deci imi doream toate bunatatile ce le vedeam prin reviste iar acum,dupa 9 ani aici tanjesc dupa cele mai elementare lucruri din Romania.Am mai spus.imi lipseste varza murata,frunza de vie,casul,smantana romaneasca(ca aici e o porcarie) si ...multe altele
    Vezi aici am toate bunatatile,dar mie imi lipsesc lucrurile pe care acum un roman in Romania nu-si imagineaza...
    Revenind la branza,nu am si voi avea niciodata laptele de la tarani,ala care ai spus tu,care am cumparat si eu pe vremuri iar fetele mele le-am crescut cu LAPTE din ala....la 2 zile venea femeia cu lapte...Ce timpuri!!!!
    Iti urez o dumineca frumoasa si te pup!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. ai perfecta dreptate,ai de toate dar de fapt iti lispesc multe aici.......o lista fara sfarsit daca adaug si sentimentele pentru cei apropiati,te pup si o zi minunata

    RăspundețiȘtergere
  21. Multumesc yaya,vezi cine-i aici intelege ce spun si apoi mai depinde si de zonele unde stam...de ex in sud au mult mai multe ca aici....si totusi ne descurcam nu-i asa???
    Te-am pupat si eu si sa ai o saptamana minunata!!!

    RăspundețiȘtergere
  22. Cand am vazut postarea ta, mi`am adus aminte de Danemarca si de faptul ca n`am gasit nicaieri acolo branza dulce. Si cum era Paste si vroiam sa fac pasca, a trebuit sa ma apuc sa fac branza dulce. Si am incept sa caut pe net... iar dupa ce am ametit cautand (am gasit "n" variante!), am incercat o varianta care mi`a iesit super! Eu am facut din 3 litri lapte dulce 3,5% si 500 ml iaurt 1,5%. Nu stiu sa spun cat a iesit... dar a fost mai mult decat suficient ptr o pasca marisoara.
    Ce greu e cateodata sa gatesti romaneste intr`o alta tara.. :)
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
  23. Am citit comentariile fetelor despre dorul produselor romanesti si sunt intru totul de acord! Eu locuiesc in SUA din 1993, nici eu nu gasesc lucrurile de baza cu care am crescut si m-am obisnuit, iar cele pe care le gasesc (fructe,legume, etc) au un gust parca-s de plastic! Imi fac si eu branzica acasa (nu am reusit sa fac cas), dar rosiile (tomatele) nu le pot inlocui cu nimic si Doamne ce le duc dorul!!! Cand merg acasa (Oradea) in vizita mananc numai rosii (aproape) si alte bunatati adevarate care nu-s crescute cu ingrasaminte si/sau chestii artificiale...
    Si nici piete nu prea sunt pe aici ca sa cumperi direct de la tarani... Of, of... Ca acasa nu-i niciunde!

    RăspundețiȘtergere
  24. Sandra unde esti in USA ??

    RăspundețiȘtergere