joi, 14 iulie 2011

Spaghetti cu scoici

Cu gandul in continuare la MAREEEE am gatit cu scoici (cozze)proaspete!!!Si ca de obicei va prezint o pasta foarte buna,simpla si rapida!!!
Ingrediente:
-scoici cam un kg
-80 gr de spaghetti de persoana
-3,4 catei de usturoi(dupa gust)
-1 ardei iute
-1 pahar de vin alb
-ulei de masline
-sare,patrunjel

Cum se prepara:Se pune apa la fiert pentru paste,cand fierbe se adauga sarea si spaghetele si se fierb timpul indicat pe pachet.Dupa ce am pus apa la fiert ne ocupam de scoici,le curatam,(mie mi le-a curatat la magazin)oricum le-am verificat acasa.Curatam si tocam usturoiul marunt si-l punem la calit impreuna cu ardeiul iute intr-o tigaie cu ulei de masline(daca nu aveti,puteti folosi si ulei normal).Dupa ce s-a calit usturoiul se adauga scoicile se amesteca ,se toarna vinul,se amesteca bine,se pune capacul si se lasa la foc mare 5 min.


Dupa ce s-au desfacut,se adauga patrunjelul tocat marunt si daca intre timp au fiert spaghetele (oricum au timpul de fierbere foarte scurt) deci,spaghetele fierte si scurse se adauga peste scoici,se amesteca bine,se lasa un minut in tigaie ca sa-si ia gustul si apoi se serveste.
Va doresc pofta buna !!!!

3 comentarii:

  1. Serveste cu placere,doar virtual din pacate...in sfarsit am gasit pe cinava caruia ii plac scoicile.Marturisesc ca in Romania nu am vazut si nici mancat niciodata,dar oricum acum este schimbat totul si se gasesc de toate si in Romania.Oricum eu sant indragostita acum de toate fructele de mare...
    Pupici si o seara placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. eu am mancat si sant super,facute asa

    RăspundețiȘtergere