sâmbătă, 23 iulie 2011

Pandispan cu prune

Photobucket

O reteta foarte simpla si buna!
Ingrediente:
-6 oua
-120 gr faina
-120 gr zahar
-o esenta de rom
-150 gr unt 
-150 gr zahar pt tava
-prune(nu le-am cantarit ,puneti pana umpleti tava)

Mod de preparare:
Se unge tava cu untul si se presara zaharul.Prunele se spala,se usucs si se taie (rupe) in 4.Se aseaza peste untul si zaharul din tava.Se da la cuptor pentru jumatate de ora.

Photobucket

Se face un pandispan simplu.Se bat albusele bine(pana nu cade din castron) se adauga zaharul,se continua mixarea apoi se adauga galbenusele amestecate cu o furculita si un pic de sare.Adaugam faina (care este cernuta)in ploaie.Amestecam usor cu o lingura ,de jos in sus ,de cateva ori.
Photobucket

Photobucket

Cand prunele s-au caramelat,lasam putin la racorit si apoi turnam compozitia de pandispan in tava.Dam la cuptor la 180 de grade pentru 30 mim.

Photobucket

Photobucket
Dupa ce s-a copt,cat este calda o rasturnam pe un platou sau tava.Altfel caramelul se intareste si nu o mai puteti scoate din tava.

Photobucket
O taiati felii si o serviti simpla sau cu inghetata......
Photobucket

Photobucket

POFTA BUNA!!!!!!
Photobucket

10 comentarii:

  1. Ce buna,imi plac astfel de prajituri cu fructe,minunata!pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place prajiturica ta cu prune, astea negre sint preferatele mele... si sigur cind se topeste un pic inghetata si intra in prajitura, e un deliciu innebunitor... Pupici si week-end placut !

    RăspundețiȘtergere
  3. Hmmmm ce bine arata , au aparut si la noi prunele, am o lista intreaga ce sa pregatesc. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata delicios!!! Feliuta cu ingehtata deasupra e pt mine, nu?
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. cred ca-i foarte buna aceasta prajitura.la mine inca n-au aparut prunele pe piata dar am notat reteta.pupicei

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce pofta mi-ai facut! Nu am niciodata prajituri cu prune, dar asta arata minunat!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. Oh, superb! Mi-ai facut o pofta!! Acum, ce sa zic, eu trebuie sa astept sa mi se coaca prunele; ma invit la tine, pana atunci ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. Va multumesc pentru vizita si comentarii.Mie imi place foarte mult aceasta prajitura pentru ca o faceam foarte des in Romania cu tot felul de fructe....si nu erau toate "specialitaturile" de acum!!!
    Va pup pe toate!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce -mi plac prunele in prajituri!!
    Faina tare!
    Zi frumoasa, Petro!

    RăspundețiȘtergere
  10. La noi înca nu-s coapte prunele.Abia astept!Sa fac placinta si marmelada :)
    Faina prajitura!Îmi place mult :)

    RăspundețiȘtergere