marți, 14 iunie 2011

Quiche (tarta) cu rosii,zucchine si branzeturi

Aceasta reteta  este o tarta sarata,se poate servi si rece si se poate lua la pachet.Reteta originala nu are zucchine,dar eu cum ii aveam in casa i-am pus si nu am regretat!!!

Ingrediente:
-o foaie de aluat frantuzesc(foietaj)
-2 linguri de mustar
-parmezan ras pe razatoarea cu ochiuri mari
-rosioare cherry
-zucchine mici(am pus eu)
-mozzarella presata(eu am pus scamorza alba,nu stiu daca este in Romania)
-200 ml smantana
-2 oua mari
-sare,piper,curry


Se pune in tava aluatul foietaj pe hartia in care a fost invelit.Tava mea are 26 cm,deci iese o tarta mare.Se inteapa aluatul cu o furculita si se unge cu mustar.Se rade grosier deasupra parmezanul si asezam rosioarele si feliile de zucchini.
Scamorza am taiat-o cuburi si am adaugat-o printre legume.
Am batut ouale cu sarea si condimentele,apoi am adaugat smantana si am turnat-o deasupra.Am dat-o la cuptor la 200 grade pentru 45 min,dar se pare ca erau de ajuns 40 de min ca a iesit cam bronzata.
Bronzata,nebronzata va asigur ca-i foarte bunaaaaa!

13 comentarii:

  1. Arata tare bine si este o excelenta gustare!

    RăspundețiȘtergere
  2. ah ce buna trebuie sa fie o bucatica cand mergi la mare si iei cina acolo pe malul marii

    RăspundețiȘtergere
  3. ce faina e..pup Petro si o saptamina faina...

    RăspundețiȘtergere
  4. Super arata, de buna stiu ca-i buna, in weekend am facut si eu doua, una cu bacon si alta cu legume si felii de ou fiert. Mi-ai facut pofta din nou :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Tare gustoasa trebuie sa fie la cat arata de bine!!! Parca as vrea si eu o portie...
    O zi placuta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata foarte bine!
    Cred ca e si foarte buna!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Este PERFECTA! Este bronzata atata cat trebuie, si la reteta asta chiar ca m-ai prins. E o minunatie.
    pupici si o seara placuta

    RăspundețiȘtergere
  8. Mie îmi place asa rumenita!Arata fantastic,si de buna sînt convinsa ca este!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  9. tare buna trebuie sa fi fost.am retinut ideea.

    RăspundețiȘtergere
  10. Mi piace, mi piace... e frumoasa, gustoasa si bronzata, e pe gustul meu...Pupici si-o zi buna !!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Tocmai ce-mi exprimam pe blog iubirea pentru tarte... Asa ca nu pot decat sa-ti spun ca-mi place tare combinatia!! Si te invit cu drag la Provocarea Dulce Romanie, pe care o gazduiesc luna aceasta pe blog-ul meu.. Pupici si o zi buna

    RăspundețiȘtergere
  12. Dragelor mele multumesc mult pentru comentarii si daca v-am convins nu ramane decat sa o probati si daca va place,va astept cu impresii.
    Va pup cu drag pe toate!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Draga Antonina in primul rand multumesc de vizita si ca te-ai alaturat blogului meu.Pentru concurs inca n-am curaj sa particip,nu-s la nivel...
    Te-am pupat si o seara placuta!!!

    RăspundețiȘtergere