joi, 16 iunie 2011

Crema de zahar ars

Pentru ca s-au intors caldurile mi-a venit o poftaaa de crema de zahar ars ....foarte receeeee.
Ingrediente:
-8 oua
-1 litru de lapte
-16 linguri de zahar
-1 fiola esenta de rom

Se caramelizeaza 8 linguri de zahar apoi rotim pe peretii cratitei si lasam la racit.Intr-un castron se bat ouale cu zaharul ramas,un pic de sare si apoi se toarna laptele si esenta de rom ,se amesteca bine.

Se toarna in cratita tapetata cu zaharul caramel(ars) si se coace la cuptor la 180 grade pentru o ora.Reteta spune ca se pune la bain-marie dar eu nu o pun si se coace la fel de bine!!!
Dupa o ora va arata asa,e un pic moale la mijloc dar nu va speriati caci se intareste cand se raceste.
Va intrebati cum de am copt o ora la cuptor cu caldurile astea??? Simplu cuptorul a facut treaba lui (nu este nevoie de intors,amestecat etc) iar eu pe terasa la plaja:))))
N-am avut rabdare sa o las sa se raceasca si cand am rasturnat-o pe platou s-a crapat...voi sa nu faceti ca mine...dar va asigur ca dupa cateva ore de stat la frigider a fost o nebunie....da a fost,caci s-a terminat in doua reprize ...(si feliutele cam mici,data viitoare fac cantitate dubla..)
POFTA  BUNA!!!

15 comentarii:

  1. Tare bun, parca imi vine sa mai fac!
    pupici, si noapte buna

    RăspundețiȘtergere
  2. Oau, de mult nu am mai mancat, mi-ati facut pofta! puup si o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am uitat cit timp a trecut de cind am mincat ultima data... Dar ma autoservesc de la tine, yamiii, ce buna e ... Te-am pupicit caramelat !

    RăspundețiȘtergere
  4. Gratziela de la tortul tau mi-a venit ideea si totodata mi-am amintit ca au trecut ani de cand nu o mai facusem iar "aia" mica nici nu-si amintea cum arata...rusine mie!!!
    Te pup si o seara minunata!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Adela nici eu n-am facut-o de ani de zile...si s
    tii cu ce pofta am mancat-o???
    Pupici si pe curand!!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Daniela serveste cu placere doar virtual ca originalul...s-a topit imediat,Dupa cum am scris trebuie sa fac un "bis"....
    Te pup cu drag!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. foarte bun,face mereu pofta reteta asta,pupici

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce pofta mi-ai facut.Nu am mai mancat de mult zahar ars,dar cu siguranta am sa fac in curand.Pupici si week-end placut.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mmmmmmm, delicioasa!!!...ce pofta mi-ai facut!!!!!
    Trebuie sa fac ca nu se mai poate. Pupici si-o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  10. ce buna e crema asta rece intr-o zi calda de vara!!(cum de sant asa scumpa ciresele pe la voi? eu le-am luat cu 2 euro 2 kg pt ca erau mature,numai bune de gem, din mercato,la ortofrutta le gasesti si la 1,99kg,bina sant si mai scumpe pa la supermecatele pretentiose)te pup si o zi cu mai putina ploaie ca la mine ploua

    RăspundețiȘtergere
  11. Yaya si eu ma mir de preturile de la voi,mai bine zis de cele de la noi...dar cum iti spune-am chiar miercuri am fost in mercato si cu preturile care erau,nu am cumparat.Ma tem ca trece sezonul si eu am cumparat doar o singura data!!!
    Ce sa fac...tu ai mare,ai cirese....eu astept marea din Croatia(caci aici e prea scump...)si poate voi gasi cirese acolo.Sper...caci anul trecut m-am intors acasa cu 2 sacose de prune brumarii pe care mi le-am congelat!
    Multumesc de urari dar mai bine ploaie decat "affa" care este la mine...dar eu numar zilele pana la vacanta...AMR 7...
    Te pup cu drag si weekend FARA ploaie!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Matilda face mereu pofta crema asta...te pup!!!
    ò Alynusa buna si foarte usor de facut.PUPICI!!!
    @ Andreea si Nely daca v-am convins sa o faceti ma bucur foarte mult,dar sfatul meu e sa faceti portie dubla si nu veti regreta...mai ales cu caldurile astea...
    Va trimit multi pupici!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. o vacanta placuta iti doresc de pe acum ,eu pana in iulie mai am cand plec in tara ,te pup si o zi buna

    RăspundețiȘtergere
  14. un deliciu culinar este crema asta !

    RăspundețiȘtergere