luni, 13 iunie 2011

Creier in aluat cu bere si salata de ardei copti

Am vazut aceasta reteta la Gabriela Olteanu m-a atras,am facut-o,mi-a placut si v-o prezint si voua.

Am folosit:
-700 gr de creier
-un cub de drojdie 25 gr
-jumatate sticla de bere
-faina de grau(ca la clatite)
-ulei,sare,piper
-ardei grasi
-ceapa verde.otet

Am dizolvat drojdia in bere,am adaugat sare si piper,apoi am adaugat faina ca la clatite,am amestecat bine si am lasat la crescut.Intre timp am spalat si curatat creierul de pielite apoi l-am fiert pentru 10 min in apa clocotita cu sare si o lingura de otet.L-am scos din apa si l-am lasat la racit.
Am copt ardeii,i-am lasat la racit apoi i-am curatat.

Dupa ce alutul a crescut taiem creierul felii,il dam prin faina,apoi prin aluat si-l prajim in uleiul incins.Il scoatem pe servetele de hartie ca sa mai ia din surplusul de ulei.Ardeii curatati i-am rupt bucati,ceapa am taiat-o felii si am adaugat sare,ulei si otet.
Am facut si fasole pastai galbene scazute.Au iesit o nebunie si toata familia a fost multumita!!!

Ai vazut Gabriela  ca l-am facut???Si pe deasupra creierul a fost minunat si crocant.Multumesc!

21 de comentarii:

  1. Eu sunt fan creier, asi manca indiferent cu e pregatit. Si doar fiert, e un deliciu. O saptamana frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mamma mia, ma prezint la tine acasa... Eu sint innebunita dupa creier, dar pe aici, inca nu am dat de el in galantare... Abia astept sa ajung in tara, asta lunea viitoare, si sa-mi satisfac pofta... Pupici si-o saptamina minunata !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata demential!
    Mi-ai facut o poftaaaaa
    La noi in casa nu mananca nimeni decat eu...de aceia fac foarte rar...
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Vai ce pofta mi-ai facut, desi imi place mult creierul pane, eu nu l-am gatit niciodata... Trebuie sa-mi iau inima in dinti si sa incerc!
    O saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. N-am mai mancat creier pane de cind eram copil....nu stiu daca mi-ar mai place :)Dar cred ca o sa incerc si eu ccurind. Mersi Petro

    RăspundețiȘtergere
  6. Ai dreptate Sara,l-am gustat fiert sa vad de sare si nu-mi mai venea sa-l prajesc,dar facusem deja aluatul....
    Pupici si o saptamana minunata!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Daniela spune-mi cand vii si ti-l pregatesc cu mare drag.Deocamdata te invidiez putin caci pleci in tara...doar putin...Si eu cand plecam imi faceam toate poftele...Dar am o mare rugaminte la tine:daca vrei si nu-i deranjul prea mare fa poze in IASI si punele pe blog...asta doar daca doresti.
    Te pup si eu si-ti doresc sa zboare saptamana asta caci stiu cum este inainte de plecare!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Alynusa cand vei dori incearca-l si in maniera asta,nu vei regreta!
    Te-am pupat si pe curand!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Livia mult succes daca te hotarasti sa-l faci.Sfatul meu e sa-i dai un clocot inainte de al manevra,asa-i mult mai usor.
    Pupici si o saptamana placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Alice stii cum se spune,"incercarea moarte n-are" si apoi,eu la fetele mele cand erau mici le dada-am creier fiert(rasol).
    Multi pupici!!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Cat de bun e,n-am mai mancat de ani buni,acasa faceam deseori,te pup!

    RăspundețiȘtergere
  12. Imi place creierul la nebunie...si reteta asta e grozava! Felicitari si o saptamana placuta!

    RăspundețiȘtergere
  13. Imi place creierul , i o reteta interesanta si cred ca delicioasa! Pupici si o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  14. creier n-am mancat de cand am taiat porcul ,adica dinainte de Craciun,mi-ai dat idei ,mersi ,cu ardei copti,te lingi pe degete,pupicei

    RăspundețiȘtergere
  15. si mie imi place creierul asa ca reteta asta mi se pare interesanta.eu fac creier pane,dar am sa incerc si varianta ta.zici ca ai taiat creierul felii ? eu n-as face-o,mai ales daca e de porc.salata aia m-a inebunit ! trebuie sa fi fost un adevarat regal totul !

    RăspundețiȘtergere
  16. Nely multumesc pentru felicitari,pupici si o seara placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Adela a fost foarte bun si noua reteta delicioasa,o voi mai repeta.
    Pupici si pe curand!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Doinitza ai spus un mare adevar,ne-am lins pe degete...
    Te pup si noapte buna!!!

    RăspundețiȘtergere
  19. Pansy l-am taiat felii pentru ca era de vitel,iar salata de ardei copti era o nebunieeeee.Ce mai,are foarte gustos totul...
    Pupici si pe curand!!!

    RăspundețiȘtergere