luni, 30 mai 2011

Napolitane cu crema de biscuiti

       

Aceasta reteta este de la LIVIA caruia ii multumesc foarte mult.A avut mare succes la mine in familie,a placut la toti!!!Se face foarte rapid si se pastreaza in frigider,deci o mananci receeeeee!!!

Ingrediente:
-2 foi mari de napolitane
-250 ml lapte
200 gr zahar
-300 gr biscuiti macinati fin
-2 linguri de cacao
-1 esenta de ron
Pentru a doua crema:
-2 oua
-200 gr zahar
-200 gr unt
-o esenta de vanilie

Se fac cremele:Se pune laptele la fiert,se adauga zaharul iar cand a dat in fiert se adauga biscuitii macinati si cacao.Dupa ce a dat un clocot se lasa la racorit iar apoi se adauga esenta de rom.

Pentru a doua crema se amesteca ouale cu zaharul si se pun la fiert,se amesteca continuu iar cand a devenit ca o budinca se adauga untul si se amesteca bine pana cand untul s-a topit si s-a incorporat bine in crema.Se lasa la racit apoi se adauga esenta de vanilie.

Foile de napolitana se aseaza pe un prosop ud dar bine stors si se ung cu crema de biscuiti.


Se unge apoi cu a doua crema si se ruleaza foile apoi se dau la rece.Taiem felii si mancam cu pofta!!!!
fLe recomand pentru cine vrea un dulce foarte bun si nu are chef sa foloseasca cuptorul aragazului!!!


Multumesc din nou LIVIEI!!!!!

10 comentarii:

  1. Foarte bune! imi place reteta, mai ales ca nu se foloseste cuptorul...Bravo! O saptamana placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. arata superrrr!
    imi plac toate prajiturile la care se folosesc foile de napolitana...
    Te pup si iti doresc o saptamana linistita!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cat de bun pare! Hei, Petronela, Alynusa, fie-va mila de mine! Trebuie sa intru la dieta, am luat cam mult in greutate, dar cu bunatatile voastre nu se poate.
    Superba napolitana!
    Pupici, si o saptamana cat mai buna!

    RăspundețiȘtergere
  4. pare a fi tare buna.la noi foile de napolitatene sunt drepte,adica plate.spui ca le pui pe un servet ud si ele se inmoaie si pot fi rulate ? am inteles eu bine ?dacada reteta e grozava!

    RăspundețiȘtergere
  5. arata foarte foarte tentant :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Cu multa placere draga Petro, ma bucur mult ca v-a placut!

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumim pentru poze.Am facut si eu aceasta reteta doar ca am folosit o singura foaie de napolitana si am pus crema de biscuiti in strat mai gros.Crema 2 mi-a iesit foarte subtire si nu am pus-o pe toata.Dar este un desert de nota 10.O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  8. Va multumesc pentru comentarii si va doresc si eu o saptamana minunata!!!!

    Pansy am folosit foi de napolitane normale,cum sant in Romania (numai ca eu le-am cumparat din Croatia).Foile le pui pe prosopul ud iar crema din biscuiti o pui calduta,asa foile se umezesc si le poti rula foarte usor.Iti doresc spor la invartit daca decizi sa le faci!!!



    Andreea nici eu n-am avut rabdare sa las crema 2 la racit si era cam moale si se prelingea dar bagata la frigider s-a intarit si era numai buna.Oricum data viitoare voi lasa crema la racit bine inainte sa o intind peste biscuiti.Ma bucur pentru comentariu si te mai astept daca iti face placere.Pe curand!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. prima iti zic ca nu refuz nici un dulce ce contine foi de napolitane,sant minunate pacat ca aici nu le gasim,reteta salvata,ma aprovizionez cand merg acasa,si in al doilea rand chiar daca ti-am raspuns si pe blogul meu trebuie neaparat sa iti repete ca mi-ai descretit fruntea cu mesajul,am zambit pentru cateva secunde bune,o seara speciala

    RăspundețiȘtergere
  10. Arata foarte bine si asa,eu le-am umplut sub o alta forma,am mai completat cu un strat de rafaello,pupicei

    RăspundețiȘtergere