miercuri, 6 aprilie 2011

Mini strudele cu mere

Reteta Mihaelei. dar cu mici modificari


Aveam pofta de ceva bun , dulce si de POST !
Foarte ingenioasa ideea cu indoitul foii....
 E mai mult de scris decat de facut :) .


Ingrediente:
-jumatate de pachet de foi de placinte- 10 foi
-un kg de mere
-o mana de zahar
.o lingura de scortisoara macinata
-ulei pentru uns foile.


Merele se curata ,se rad si se amesteca cu zaharul si scortisoara.
Se ia cate o foaie de placinta ,se unge cu ulei si se impatureste in 2.




Apoi intr-un capat se aseaza 2 linguri "bune " de mar ras.
Capetele mai lungi sea indoaie un pic spre interior.
Si se incepe rularea.Asa nu iese umplutura.
Cand ai terminat de rulat pe toate , le asezi intr-o tava unsa cu ulei si ungi si rulourile deasupra cu ulei.
Se da in cuptorul incins la 220°C pentru jumatate de ora.Cand sunt rumenite ,ve-ti simti parfumul de scortisoara si de mar !
Le scoti din tava fierbinti pentru ca altfel se vor lipi cu siropul din tava!
Le pudrezi cu zahar si le mananci cu muuuulta pofta !Aceste mini strudele sunt excelente pentru ca sunt portii unice,crocante la exterior,moi la interior,nu iese umplutura si nu trebuiesc taiate.
Hai ca v-am innebunit, trebuie sa le faceti si...gata!
Multumesc Mihaela!!!!

3 comentarii:

  1. Le-ai impaturit ca pe sarmalute... Arata delicios... Dar eu cu riscul sa ma ingras o tira, as minca un strudel cu nuca... vai, de ce m-am uitat la reteta ta... Acum nu-mi ramine decit sa ma apuc de facut aluaturi, ca aici foi de placinta nu gasesc eu niciodata... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  2. Le-am facut special cu mere caci cu nuca mancasem o groaza de baclava.Imi pare rau ca la voi nu sint foi de placinta daca as avea adresa ti-as trimite eu ca aici sint pline supermercatele!!!
    Pupicei si...noapte buna!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Uoff...chiar m-ai innebunit ca mi-ai facut o pofta!!!!!!
    Intr-adevar este o ideea buna cu impaturitul ca nu mai iese umplutura...sigur, sigur voi face si eu.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere