joi, 31 martie 2011

Baclava






Ingrediente:
-un pachet de foi de placinte (500g)
-400g nuci prajite si macinate
-scortisoara dupa gustul fiecaruia
-ulei
-apa minerala

sirop:-250g apa + 200g zahar +4,5 linguri de miere de albine


Aceasta baclava am facut-o zilele trecute si mi-a placut foarte mult .
M-am gandit sa o postez pentru cei ce nu stiu cum se face.Este o prajitura foarte buna si de post.

Preparare:
Foile de placinte se impart in 4 grupuri .Se ia o tava , se unge cu ulei si se aseaza o foaie ,se unge cu ulei , se aseaza alta foaie deasupra pana terminam primul grup .

Nuca macinata se divide in 3 parti si se amesteca cu scortisoara macinata .

Dupa ce am uns primul grup de foi ( Sper ca se intelege- fiecare foaie trebuie unsa ) se adauga nuca si se continua cu al 2-lea grup de foi la fel cu primul .Apoi iar nuca si iar foi si iar nuca si iar foi .

Deasupra se stropeste bine cu apa minerala si se da la rece.

Intre timp se incinge cuptorul ,iar dupa ce a stat jumatate de ora in frigider ,se taie cu un cutit ascutit si se da la cuptor.


Dupa jumatate de ora, cand s-a copt si e rumenita arata cam asa :


Se face siropul: se fierbe  apa, zaharul si mierea (eu am adaugat si esenta de rom ) si fierbinte se toarna peste prajitura abia scoasa din cuptor !

Pofta buna ! Sper sa va placa caci noua ne-a placut foarte mult !

In ultima poza baclavaua este alaturi de o alta prajitura pe care o voi posta in curand!


10 comentarii:

  1. Pot sa servesc si eu o feliuta de baclava... E de post si merge de minune cu cafeluta mea amara... Pupici si-o zi buna !

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte buna!!! imi place mult,mult baclavaua...
    Weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  3. Abia acum am intrat pe blog,altfel face-am eu cafeluta amara si te invitam...oricum ramane pe data viitoare!!!Acum intru sa citesc despre focacine.Iti spun doar noapte buna ,iar pentru weekend mai...vorbim!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc de vizita,weekend placut si tie,pe curand!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Hi .... după rezolvarea problemei de poze de la blog-ul meu ... Pot să scriu din nou şi să vizitaţi blog-ul dvs. .. mie imi place reţete le-am făcut şi vă invit să împărtăşiţi retetele mele şi blog-ul ... . Salutări MARIMI

    RăspundețiȘtergere
  6. vai cum nu stai mai aproape ca pe asta nu o ratam ,mor dupa ea ,azi o sa ma gandesc tot la baclavaua ta,pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. Ai dreptate,si mie imi place foarte mult.data viitoare te invit la o cafeluta si o baclava....O saptamana buna iti doresc!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. mersi am sa vin cu primul avion sau mai bine cu autopasul :-)))))pup

    RăspundețiȘtergere
  9. A.... ce bine mai arata,de mult nu am mancat baclava!
    Cu siguranta o voi incerca si eu!

    RăspundețiȘtergere