sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Tocanita de limba de porc



Ingrediente:
-1kg limba de porc
-100 ml ulei
-100g bulion
-1 ceapa
-1 telina
-3 morcovi
-3-4 catei de usturoi
-un pahar cu vin alb
-cateva boabe de piper
-o foaie de dafin
-sare
Preparare:
Limba se spala ,se pune la oparit, apoi se spala din nou si se pune la fiert.Cand a dat in fiert se spumuieste si se fierbe in continuare incet la foc mic pana cand la incercare intra furculita usor in ea.Cand limba este fiarta ,se pune in apa rece ,apoi se curata de pielita si se taie felii.







Intre timp se face sosul:ceapa,telina,morcovul si usturoiul se taie subtire (eu fac altfel- le tai toate mai mari si le pun in robot asa iese sosul mai fin ) deci taiate marunt ,se pun intr-o cratita cu uleiul infierbantat ca sa se prajeasca putin .Se adauga o lingura de faina si se mai prajeste 5 minute.Dupa care se adauga bulionul ,piperul ,foaia de dafin si se stinge cu paharul de vin si cu zeama de la fiertul limbii. Se lasa la fiert jumatate de ora la foc potrivit!Se adauga limba taiata in sos .Mai fierb impreuna 10 minute .
Se serveste cu piure de cartofi si muraturi-salata dupa gust !

Un comentariu: