luni, 31 ianuarie 2011

Spring rolls - Pachetele chinezesti


Reteta ORIGINALA! 

Ingrediente:
-10 foi din faina de orez
-2 morcovi
-2 tije de telina
-o ceapa potrivita
-4-5 foi de varza (150g)
-soia incoltita (150g)
-sare,ulei ,sos de soia


Preparare:

Se taie telina , morcovii ,ceapa si varza fasii.Intr-o tigaie  se caleste ceapa in ulei timp de 1 minut.


Apoi se adauga morcovii ,telina si se calesc impreuna alte 2 minute.




Apoi se adauga soia incoltita si se mai calesc 2 minute.


Dupa ,se adauga varza, se amesteca bine si se acopera cu un capac.

[Deja se simte mirosul de restaurant chinezesc .]


Se lasa pe foc timp de 5 minute.Se scoate capacul ,se amesteca si se lasa pe foc pana scade apa.Se adauga sare si un pic de sos de soia.
Se pregatesc foile :
Foile sunt uscate,foarte subtiri ,transparent si casante.Pentru a le inmuia( ca sa le puteti impaturi ) se uda un prosop de bucatarie , se stoarce si se aseaza deasupra o foaie.Se preseaza bine cu mainile ca sa se umezeasca.Va puteti ajuta si cu un penson umezit in apa.



Dupa ce foaia s-a inmuiat( pentru a putea fi impaturita ) se adauga o lingura de umplutura si se ruleaza.[Ca in poze ]


                                      
Si pachetelele sunt gata ! Ce frumoase sunt !!!

Dar sunt crude - Se pun la racit timp de jumatate de ora la frigider, apoi se prajesc in ulei fierbinte pana sunt aurii si crocante .

Acum aveti restaurantul chinezesc la voi acasa!Nu uitati de sosuri si betisoare !!!Sunt delicioase ! Le recomand , probatile cu toata increderea !

2 comentarii: