vineri, 10 februarie 2012

Friptura cu brandy

Simplu si foarte gustoasa...o friptura de iarna care continua la cuptor,deci iti incalzeste si parfumeaza bucataria.Avem nevoie de o bucata de ceafa de porc,arome dupa gust (sare,piper,usturoi,salvie ,rozmarin )ulei si brandy sau coniac cam un pahar mai mare...
In ulei incins se rumeneste carnea,de adauga condimentele si se flambeaza cu coniac.
Dupa ce s-a rumenit bine adaugam coniacul la foc mic sa nu dam foc la bucatarie :))).
Asezam intr-un vas care merge la cuptor,adaugam cateva cubulete de unt si dam la cuptor la foc potrivit.Intoarcem carnea din cand in cand si stropim cu lichidul fomat.Cam dupa o ora e gata.

Iese foarte aromata si frageda.Lasam sa se racoreasca putin si apoi o taiem felii.Noi am mancat-o cu varza calita (unii )si cu piure de cartofi (altii).La noi in casa ,e fiecare cu gusturile lui :(((.
Va asigur ca au fost bune amandoua garniturile.
Va doresc POFTA BUNA !!!!

luni, 30 ianuarie 2012

Premii 2012

Chiar daca in ultima vreme nu prea am "lucrat" la blogul meu ,am primit aceste premii de la Gratziela si Xandrinne ! 


Premiile vin cu :


1. Reteta preferata postata pe blog este carne de porc cu ardei gras !
2. Desertul preferat postat pe blog este amandine cu fondant !
3. Ce mancare credeti ca nu ati incerca niciodata sa mancati? Cum eu sunt foarte curioasa as manca orice, dar cred ca nu as incerca specialitatile thainlandeze ( gandaci , serpi , etc ... )



Ofer la randul meu aceste premii urmatoarelor Blogarite (tare greu e de ales aici...) :
1. Liliana
2.Sanda 
3.Alynusa
4.Alinutzica
5.Miha
6.Diamar
7.Judy
8.Daniela
9.Flory
10.Livia


Si inca un premiu de la Simona
Premiul este insotit de urmatoarele reguli:
1. Aminteste persoana care ti-a acordat premiul printr-un link catre blogul ei.
2. Raspunde intrebarilor care insotesc premiul!
3. Spune ceva despre tine ce nu ai mai spus nimanui pe blog.
4. Premiaza cate bloguri crezi tu ca merita acest premiu!
5. Asigura-te ca anunti proprietarii blogurilor ca au primit acest premiu!

Cum regula nr. 1 am aplicat-o mai sus, sa trecem la regula nr. 2: INTREBARILE
1. Care este produsul de machiaj preferat?
- rujul rosu aprins si creionul dermatograf negru specificat marca ADA !!!
2. Care a fost trend-ul preferat in anul 2011?
- nu prea le am cu trend-urile , prefer sa imi creez eu trendul meu :P
3. Care este desertul tau preferat?
- O prajitura insiropata , aromata si cu multa frisca si daca se poate si cu fructe proaspete !
4. Culoarea preferata?
- Albastru electric !
5. Care este prenumele tau?
- Petronela Elena
6. Care este ultima melodie pe care ai ascultat-o?
- Ciao Ciao - Maria Nazionale care imi place foarte mult 
7. Pisici sau caini?
- pesti ! :))))))

Regula nr. 3: Sa va spun ceva despre mine ce nu am mai mentionat pana acum pe blog!
Nu v-am spus ca sotul meu a adoptat fetele mele din mai anul trecut , dar cu birocratia italiana inca nu e pus punctul final ... :( 

Si inca ceva am luat carnetul de conduc acum 3 ani si am condus doar 50 de km ......... :)))) Fiindca mi-e frica !!! :D 

Regula nr. 4: 

Voi premia cu mare-mare drag urmatoarele bloguri (ordinea este aleatorie)- cu un alt premiu :D !


Va ofer cu drag acest buchet de frezii !
Gratziela
Simona
Xandrinne


Multumesc tuturor pentru minunatele premii si va pup pe toate !!!!

joi, 26 ianuarie 2012

Tort diplomat cu portocale




Un tortulet simplu si rapid facut pentru a marca un an de blog.Da bloguletul meu a implinit un an !!!!
De fapt am pornit de la ideea de a face un tiramisu cu portocale....si am ajuns aici.
Avem nevoie de :
-2 oua 
-200 gr de zahar
.-200 ml suc de portocale
-250 gr de mascarpone
-400 ml de frisca lichida
-o esenta de portolace
-suc de portocale pentru inmuiat piscoturile
-piscoturi (eu am folosit 24 buc pt o forma de 25 cm )

Am batut ouale cu zaharul si am adaugat 150 ml de suc de portocale (am stors 4 portocale iar coaja am pus-o la "decor" ).Am pus pe foc la fiert pana s-a ingrosat ca o budinca.



 Se lasa la racit .Intre timp frecam bine mascarponele cu esenta de portocale.Apoi il amestecam cu crema de portocale.
 Gelatina o punem la inmuiat in 50 ml de suc de portocale iar frisca o batem bine  (eventual adaugam zahar,a mea era Hulala,deci era deja dulce.)
 Gelatina inmuiata o topim la microonde si o amestecam cu frisca in crema.
 Asa arata crema diplomat....pacat ca n-am reusit sa-i prind culoarea....um portocaliu deschis...foarte catifelat.

 Intr-o forma de tort am pus folie transparenta si am asezat lateral piscoturile trecute prin suc de portocale.
 Apoi am turnat toata crema iar din capetele care erau peste crema (deh,crema n-a reusit sa umple toate piscoturile :((((( ....)le-am taiat cu un cutit si am facut o specie de capac.
 L-am dat 2 ore la rece iar apoi l-am rasturnat pe un platou.I-am adaugat putina frisca care imi ramasese,iar coaja de portocale i-am tras un clocot cu putina apa si 2 linguri de zahar,am scurs-o bine si am "nins-o " pe deasupra tortului.
Aceasta este "opera " din care va servesc cu mare drag si va doresc POFTA BUNA !!!!!!



sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Pasta cu conopida

.
O pasta care imi place foarte mult.Pentru 4 persoane avem nevoie de :
-320 gr de paste scurte-pennete
-o conopida potrivita
-3 catei de usturoi
-1 ardei iute
-3 acciughe
-150 gr de cascaval
-pesmet
-unt pentru uns forma

Se desface conopida in buchetele,se spala si se fierbe in apa sarata pentru 10 min.Se scurge si se lasa deoparte.Intre timp se fierb pastele.Usturoiul se curata si se toaca marunt.Intr-o tigaie se pune putin ulei ,se adauga usturoiul,ardeiul iute si acciughele.Se lasa la foc moale pana se topesc acciughele si se caleste usturoiul.
Apoi se adauga conopida taiata marunt,se lasa 2-3 min si se adauga pastele fierte si scurse de apa.Se mai lasa impreuna sa-si ia gustul,invartind in tigaie de cateva ori.

Se i-a o forma care merge la cuptor,se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet.Se rade cascavalul si se amesteca cu pastele,apoi se pun in tava (sau un vas care-i pentru cuptor ).Presuram o mana de pesmet pe deasupra si dam la cuptor pana se rumeneste frumos.


Sant foarte gustoase si putin crocante iar combinatia e deosebita.
Va doresc POFTA  BUNA!!!