luni, 16 mai 2011

Pasta fredda







Avenit caldura si fug de aragaz si de cuptor...si mancam mai mult rece !


Ingrediente:
-3-400 gr de pasta scurta de care doriti
-rosii
-mozzarella (cred ca se poate inlocui cu cas,voi care santeti norocosi sa-l aveti)
-o mana de masline negre sau verzi de care aveti
-frunze de busuioc,sare
si neaparat ulei de masline




Mod de preparare: nimic mai simplu decat asta.
Se pune apa la fiert iar cand fierbe se adauga sarea.Se pune pasta la fiert si intre timp se prepara condimentul.Se spala si se taie rosiile in cuburi ,la fel si mozzarella iar busuiocul se taie marunt ,de preferat se rupe cu mana.Se pun toate intr-un castron,se adauga maslinele ,uleiul si se potriveste de sare.






Cand pasta a fiert se scurge si se raceste sub jet de apa rece.Dupa ce s-a racit se scurge bine si se adauga in castron peste celelalte ingrediente ,se amesteca bine si se da pentru 30 min la frigider.
E foarte buna,lejera,racoroasa economica si se poate prepara si anticipat!


POFTA BUNA!!!

miercuri, 11 mai 2011

Cheesecake cu iaurt si branza cremoasa



Ingrediente:
-250 gr de biscuiti obisnuiti sau digestivi
-125 gr de unt
-500 gr de iaurt
-250g frisca lichida
-400 gr de branza tip Philadelphia
-10 gr de gelatina


iar pentru decor tot ce doriti:ciocolata,fructe proaspete.marmelade,glazura de care doriti.


Biscuitii se macina in robot si se amesteca cu untul topit.Intr-o forma cu peretii detasabili se pun biscuitii se preseaza bine cu o lingura,apoi se pune forma in frigider pentru 30 min.
Intre timp se prepara crema:
Se pune gelatina la inmuiat in apa rece.Se amesteca branza cu iaurtul si frisca apoi se adauga gelatina topita la MO.
Se amesteca bine si se toarna in forma peste biscuiti.Se da forma la frigider pentru cateva ore.
Eu am adaugat o glazura caramel.
E foooooooarte bun si racoros,numai bun pentru vara care a inceput!!!
Aceasta reteta era intr-o revista italiana cu 2,3 ani in urma si nu-mi amintesc cum se chema!

Peperonata -reteta mea





E o reteta care imi place foarte mult pentru ca-i numai vitamine ,se poate manca si rece numai buna pentru sezonul cald!!!!!
INGREDIENTELE :
-o vanata
-ardei grasi
-zucchini
-ceapa
-rosii
-ulei
-un ardel iute
-sare si piper
-frunze de busuioc






Se curata ceapa si se taie pestisori apoi se pune la calit in ulei.Vinata se taie cuburi si se adauga peste ceapa.


Apoi adaugam ardeii taiati si zucchinii felii.Se amesteca bine ,


Se taie rosiile cuburi si ardeiul iute marunt (eu n-am avut proaspat si am pus2 micuti uscati ) ,si se adauga in tigaie .Focul sa fie mai tare asa va lasa imediat zeama ,amestecam din nou ,punem un capac si lasam cam 30 min la foc potrivit.Amestecam din cand in cand.





Potrivim de sare si piper iar cand e gata adaugam frunzele de busuioc.Nu trebuie sa se sfarame ci sa ramana un pic "al dente".
  Eu am servit-o cu ficat la gratar.

POFTA BUNA!!!!


duminică, 8 mai 2011

Mi-a inflorit gelsominul (iasomia)

Nu va imaginati parfumul care este in fata casei mele!!!Apoi intrarea in garaj e un covor parfumat...
Si cum azi in Italia e ziua mamei urez tuturor mamelor italiene fericire,sanatate si impliniri !!!






Iar voua vizitatorilor mei o dumineca placuta si...foarte parfumata!!!!!