Iata-ma si cu reteta de minieclere....mi-a fost ceruta de mai multi asa ca,in detaliu si cu multe poze.Utila pentru cine inca nu a facut eclere si vrea sa faca....
Pentru coji de ecler:
-100 ml ulei
-200 ml apa
-200 gr de faina
-6,7 oua (in functie de marime )
-un fir de sare
Pentru crema de vanilie:
-1litru de lapte
-4,5 oua (iar in functie de marime,eu am folosit 5 pentru ca erau micute )
-8 linguri de zahar (cu varf )
-8 linguri de amidon
-4 linguri de zahar pentru albusuri
-esenta de vanilie si un fir de sare
Pentru glazura n-am facut fondant (voi face altadata )am folosit 150 gr ciocolata topita cu 3 linguri de ulei...
Pentru coji am pus apa cu uleiul si sarea la fiert ,am dat in clocot si apoi am adaugat deodata faina cernuta in prealabil.Am amestecat si a iesit ce se vede in foto.Am lasat la racorit.
C-am asa arata in final ,la mine au intrat 7 oua ca erau micute.Trebuie sa se poata invarti lejer .
Cu aceasta compozitie se pot face eclere,choix a la crem sau foi pentru tortuti.Se pot face gogosele care se umplu cu creme dulci sau sarate (icre,ciuperci,pate ,etc )
Deci cu un pos cu sprit eu am turnat bastonase mici si subtirele in tava neunsa.
Am dat la cuptor la 200 de grade pentru 25 de minute,nu se deschide usa cuptorului in timpul coacerii ,altfel nu se mai umfla la copt.Cand s-au rumenit frumos,sant umflate si uscate,(trebuie sa se miste cand scuturam tava )se scot din cuptor si se lasa la racit.
Pentru crema : Punem laptele la fiert si intretimp amestecam galbenusele cu zaharul si esenta pana se albesc si zaharul e topit.adaugam cateva linguri de lapte (din cel care fierbe )si amidonul.Amestecam bine sa nu faca cocoloase si turnam in fir ,amestecand usor ,in laptele care fierbe (ca la budinca ).
Batem albusele cu zaharul ca la bezea.Cand budinca s-a intarit ,dam focul la mic si adaugam cate o lingura de albus si continuam amestecarea....continuam sa adaugam albusul pana il terminam.Incorporat albusul ,stingem focul si lasam la racit.
Crema arata asa .e moale si pufoasa.
Aici sant toate la racit.
Taiem capacele la eclere (la mine sant micute - deci minieclere ) si cu ajutorul posului (sau lingurita) le umplem cu crema.Ciocolata o topim intr-o craticioara cu putin ulei si trecem fiecare ecler cu partea de sus prin ciocolata.Lasam sa se intareasca ciocolata si le dam la frigider sau......ne apucam de mancat !!!!
Va doresc POFTA BUNA......sper ca am fost esplicita cu detaliile.Daca aveti nelamuriri va stau la dispozitie .
Nici nu mai stiu de cand nu am facut.Servesc de la tine unul.Te pup!
RăspundețiȘtergereFoarte frumoase...mi-ai facut pofta!
RăspundețiȘtergereDelicioase eclerele! Sunt printre preferatele noastre.
RăspundețiȘtergereSuper arata!!
RăspundețiȘtergereO primavara plina de fericire si bucurie! Pupici
Petro draga,daca-s mini vreau 5 bucati!Asta daca mai e ceva din bunattile atea!
RăspundețiȘtergereHmmm ce bine arata!! Imi plac la maxim!! Pupici! O primavara minunata!
RăspundețiȘtergereVai Petro, ce minunãnãtii ai pregãtit!!!
RăspundețiȘtergereDe la Craciun ma gandesc la ele ...dar las ca le vin eu de hac :)),pup o zi frumoasa sa ai!!!
RăspundețiȘtergerePetronela mama...bucuria ta ca ai dat de mine nu este asa de mare cit bucuria mea ca am dat de tine si de prajituri...
RăspundețiȘtergereEu nu le am cu prajiturile...adica...de mincat ma pricep...si as putea sa scriu un vers sau doua despre ele...
Ce n-as da sa fi pe aproape...
gustoase foc!!!yami!!!
RăspundețiȘtergereDelicatese. felicitari.
RăspundețiȘtergereDelicioase! fur si eu vreo 2-3 buc :). pup
RăspundețiȘtergereExcelente!Foarte,foarte bine arata!Imi place tare mult!Pupici!
RăspundețiȘtergereO sa "imprumut"reteta ta,vreau sa fac si eu!
omg, le vreau pe toate!! imi plac maximal!
RăspundețiȘtergeredoamne ce pofta ai facut undei femei gravide:)) mor aici de pofta !Arata SENZATIONAL
RăspundețiȘtergereMinunata reteta! Am facut-o si au iesit extraordinar de bune mini-eclerele. Recunosc ca in loc de crema am facut budinca de la plic, dar sunt foarte bune si asa. Marea mea bucurie a a fost ca a iesit aluatul ca la carte. Au crescut frumos si sunt goale pe dinauntru. Cu siguranta o reteta de aluat pe care o voi mai folosi! Felicitari si multumim frumos pentru reteta!
RăspundețiȘtergerearata super bine!!!!
RăspundețiȘtergereCate bucati ti-au iesit?
RăspundețiȘtergereCea mai proasta rețetă pe care am incercat-o pana acum. D-nelor nu va apucați de ea ca frecați toată ziua...aia cu aia, aia cu aia, pe rand si tot așa, a trecut ziua. O prostie de rețetă.
RăspundețiȘtergereVai de capul tau,Fifi!
Ștergere