sâmbătă, 25 februarie 2012

Salata cu scrumbie afumata

Acum cativa ani am mancat la Iasi,o salata cu scrumbie afumata.Acum cateva saptamani mi-a venit asa o poftaaaa din senin....si pofta asta s-a mentinut pana sambata trecuta cand m-am dus intr-un mercato langa Milano,sa caut moldovenii....sa-mi cumpar scrumbie afumata....ca o femeie insarcinata :))))Bine ,am cumparat si altele ...mai ales mici...
Apoi a trebuit sa caut pe net,sa gasesc reteta...ca eu nu o mai facusem...noroc de o draguta de pe fb...careia i-am multumit mult.Va pot spune ca salata asta merita toate peripetiile !!!
Avem nevoie de :
-O scrumbie afumata
-3 cartofi
-2 morcovi
-2 sfecle rosii
-1 ceapa
-2 oua fierte tari
-maioneza
-smantana
-sare,piper,otet dupa gust

 Fierbem cartofii,morcovii,sfeclele si ouale,lasam la racit si apoi le curatam..Scrumbia o curatam de pielita ,scoatem oasele si o taiem bucati mici.Ceapa o curatam si o tocam marunt.Maioneza o facem in casa sau din cumparat si o amestecam cu smantana.
Dam prin razatoarea mare legumele pe rand.

 Intr-un castron asezam scrumbia,apoi ceapa sare si piper dupa gust,apoi stropim cu otet.Adaugam cartofii,apoi un strat de maioneza,ouale si din nou maioneza,morcovii,maioneza si la urma sfecla pe care o stropim cu otet.Saram dupa fiecare strat.La urma stropim si cu un pic de ulei.Acoperim si dam la rece pentru cateva ore.


 Cum castronul pe care l-am folosit era cam mic,am schimbat in alt castron mai mare ocazie cu care am amestecat salata bine si....a iesit o culoare minunata.A avut un gust deosebit ...iar culoarea o vedeti.
Si nu se putea la aceasta salata sa nu aduc la masa....Borsecul meu de prune.....Sa traesti Gigi !!!!!!
Va doresc s-o incercati (eu o voi face din nou la Pasti ) si va urez POFTA..BUNA !!!!

9 comentarii:

  1. Imi inchipui ce gust minunat are, iar culoarea este frumoasa! Ce n-as da sa am si eu niste "Borsec de prune" aici... (m-ai facut sa rad, esti hazlie) Desi aici nu gasesc palinca (nici macar sa-mi fac poza cu ea!) pot sa cumpar bauturi similare importate din fosta Iugoslavie...
    Te pup, sa ai un weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  2. O salata pe placul sotului meu.Imi place asa mult culoarea.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce culoare frumoasa! Trebuie facuta neaparat, dar nu pot folosi cartof (al meu nu prea mananca cartof fiert, iar cu maioneza niciatat)... oare il pot inlocui cu pastarnac sau telina? Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Hmmm, unde eram eu cind ai papat bunatatea asta de peste... si daca-i afumat, o portie mica si pentru mine, te rog... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce bunãtate!!! yummy! Petro te astept pe blogul meu:)

    RăspundețiȘtergere
  6. O salata minunata! Chiar imi place si am salvat-o! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  7. cunosc si eu aceasta salata,eu in schimb o fac cu scrumbie marinata!!e delicioasa!!Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna Petronela ,
    Aceasta salata se chiama ,,SHUBA,,, este specifica ruseasca .
    Se , monteaza, in faiantze, lungi , in forma de peshte .
    Am mancat la nasha ce cununie , a fiicei mele , care este din R. Moldova , noi locuim in Reggio Emilia ,Italia .
    Multa sanatate .
    stefania_rodica@yahoo.com\

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna....e salata mea preferata :P...si chiar asa se numeste SHUBA si este frt. cunoscuta in Rep.Moldova...:)

    RăspundețiȘtergere