miercuri, 19 octombrie 2011

patlagele verzi-aperitiv italian

Nu am stiut ce nume sa-i dau dar in Italia se mananca foarte mult la gustare,aperitiv,si fac parte din categoria de sottoaceto (legume conservate in otet).La fel se prepara multe legume:vinete,zucchini,ciuperci etc.
M-am gandit s-o postez,pentru ca daca cineva vrea s-o incerce,inca mai gasiti patlagele.Pe cat de simplu pe atat de gustos!!!!
Am cumparat deocamdata doar 2 kg de patlagele (sa nu radeti,dar costa 2,69E un kg) daca imi mai amintesc si de patlagelele care le avea mama mea in fiecare toamna,imi vine sa...iar rosiile coapte se gasesc si mai ieftine de 1 E pe kg.Spuneti si voi....
Dar la aceste patlagele nu voi renunta ,si voi pune si alte borcane zilele viitoare!
Am terminat cu lunga poveste si deci,patlagelele se spala si se taie in felii subtiri,apoi se pune intr-un vas un strat de patlagele si unul de sare mare si tot asa pana le terminam.
Photobucket

Photobucket
Le acoperim cu un prosop si le lasam 24 de ore.Ele vor lasa multa zeama ,asa ca le stoarcem bine cu mainile si apoi le acoperim cu otet cam 0.5 l si le lasam iar 24 de ore.
Photobucket

Photobucket
Trecut timpul necesar le scurgem de otet,le stoarcem iar cu maiinile si le punem in borcane cu catei de usturoi,ardei iuti micuti(sau daca-s mari atunci ii taiem bucati )adaugam si origano iar apoi umplem borcanele cu ulei.Asta-i toata aventura,punem in camara.Dupa cateva zile se pot manca la aperitiv,dar noi mancam si alaturi de fripturi,cartofi prajiti...ca pe orice muratura.
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Daca cineva are curaj sa incerce atunci ii urez pofta buna!!!

9 comentarii:

  1. Nu pot sa fie decat gustoase!Imi amintesc de cele din salata bulgareasca pe care nu am facut-o anul asta:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesanta reteta!!!
    Imi place cum arata!
    Te pup!Alynusa

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc de comentarii,recunosc ca nu am vazut-o pe bloguri dar e foarte rapida si gustoasa.Apoi fiecare o face cat de picanta doreste.Eu pun de cativa ani,(mai precis de cand am vazut-o in trattoria unde am lucrat,deh,inainte de a ma marita lucram la bucatarie intr-o trattorie...)imi place foarte mult mai picanta si daca mai ramane,tine de pe un an pe altul.
    Eu chiar azi am mai pus alte 4 borcanele si astept sa mai vanez patlagele verzi.
    V-am pupat si va urez o seara placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. iaca o reteta ce n-am mai vazut-o ! nu prea suntem noi fani patalgele,dar asta suna fain.

    RăspundețiȘtergere
  5. ce interesant,mai ales ca imi plac f mult patlagelele verzi si le am in gradina...multumesc,mai mult ca sigur o sa pun in practica reteta

    RăspundețiȘtergere
  6. Petronela,interesanta si apetisanta reteta;cu siguranta o voi incerca si eu!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc! de mult cautam o reteta pt.gogonele si a ta a picat la fix, abia astept rezultatul!

    RăspundețiȘtergere