-1 ou
-200ml lapte
-250g faina
-20g drojdie
-3 linguri ulei
Sirop:
-400ml apa
-200g zahar
-esenta de rom
+250g frisca si cirese confiate(gem) pentru ornat
Preparare:
Drojdia se dilueaza cu laptele cald ,se adauga faina ,oul ,laptele ramas ,uleiul si putina sare.
Se amesteca bine pana seamana cu o smantana groasa.Se lasa la crescut 30 de minute.
Formele de savarina se ung cu unt ,se ia cu lingura din compozitie ( se pun 2-3 linguri in forma) .
Se mai lasa 10 minute la crescut ,apoi se dau la cuptor la foc potrivit (180° C ) timp de 30 de minute.
Reteta originala : Blogul amaliei caruia ii multumesc pentru reteta!
De cand am fost in Iasi ( in octombrie 2010 ) si am reusit sa gasesc si sa cumpar forme pentru savarine, aceasta reteta a intrat direct in topul familiei mele !
De cand am fost in Iasi ( in octombrie 2010 ) si am reusit sa gasesc si sa cumpar forme pentru savarine, aceasta reteta a intrat direct in topul familiei mele !
Petronela
Arata delicios,si face pofta prin computer <3
RăspundețiȘtergereFelicitarile mele, aveti talent si dar sa gatiti asa :)
Multumesc pentru comentariu si sper sa fii buna la saftea !
RăspundețiȘtergere