luni, 24 ianuarie 2011

Savarine

Reteta clasica-Ingrediente:
-1 ou
-200ml lapte
-250g faina
-20g drojdie
-3 linguri ulei
Sirop:
-400ml apa
-200g zahar
-esenta de rom


+250g frisca si cirese confiate(gem) pentru ornat




Preparare:


Drojdia se dilueaza cu laptele cald ,se adauga faina ,oul ,laptele ramas ,uleiul si putina sare.
Se amesteca bine pana seamana cu o smantana groasa.Se lasa la crescut 30 de minute.


Formele de savarina se ung cu unt ,se ia cu lingura din compozitie ( se pun 2-3 linguri in forma) .


 Se mai lasa 10 minute la crescut ,apoi se dau la cuptor la foc potrivit (180° C ) timp de 30 de minute.







 Se scot din forma cand s-au racit .Se fierbe siropul din apa si zahar ,iar cand s-a racit se adauga esenta de rom.Se bate frisca (daca e frisca Hulala , nu mai are nevoie de zahar -pentru altfel de frisca se adauga 3-4 linguri de zahar).Se insiropeaza bine-bine savarinele ,se taie un capacel si apoi se umplu cu frisca.Deasupra capacelului se ung cu putin gem (optional ) si se adauga cireasa. 

Reteta originala : Blogul amaliei  caruia ii multumesc pentru reteta!


De cand am fost in Iasi ( in octombrie 2010 ) si am reusit sa gasesc si sa cumpar forme pentru savarine, aceasta reteta a intrat direct in topul familiei mele !


Petronela

2 comentarii:

  1. Arata delicios,si face pofta prin computer <3
    Felicitarile mele, aveti talent si dar sa gatiti asa :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru comentariu si sper sa fii buna la saftea !

    RăspundețiȘtergere