joi, 26 ianuarie 2012

Tort diplomat cu portocale




Un tortulet simplu si rapid facut pentru a marca un an de blog.Da bloguletul meu a implinit un an !!!!
De fapt am pornit de la ideea de a face un tiramisu cu portocale....si am ajuns aici.
Avem nevoie de :
-2 oua 
-200 gr de zahar
.-200 ml suc de portocale
-250 gr de mascarpone
-400 ml de frisca lichida
-o esenta de portolace
-suc de portocale pentru inmuiat piscoturile
-piscoturi (eu am folosit 24 buc pt o forma de 25 cm )

Am batut ouale cu zaharul si am adaugat 150 ml de suc de portocale (am stors 4 portocale iar coaja am pus-o la "decor" ).Am pus pe foc la fiert pana s-a ingrosat ca o budinca.



 Se lasa la racit .Intre timp frecam bine mascarponele cu esenta de portocale.Apoi il amestecam cu crema de portocale.
 Gelatina o punem la inmuiat in 50 ml de suc de portocale iar frisca o batem bine  (eventual adaugam zahar,a mea era Hulala,deci era deja dulce.)
 Gelatina inmuiata o topim la microonde si o amestecam cu frisca in crema.
 Asa arata crema diplomat....pacat ca n-am reusit sa-i prind culoarea....um portocaliu deschis...foarte catifelat.

 Intr-o forma de tort am pus folie transparenta si am asezat lateral piscoturile trecute prin suc de portocale.
 Apoi am turnat toata crema iar din capetele care erau peste crema (deh,crema n-a reusit sa umple toate piscoturile :((((( ....)le-am taiat cu un cutit si am facut o specie de capac.
 L-am dat 2 ore la rece iar apoi l-am rasturnat pe un platou.I-am adaugat putina frisca care imi ramasese,iar coaja de portocale i-am tras un clocot cu putina apa si 2 linguri de zahar,am scurs-o bine si am "nins-o " pe deasupra tortului.
Aceasta este "opera " din care va servesc cu mare drag si va doresc POFTA BUNA !!!!!!



35 de comentarii:

  1. Foarte frumos si foarte bun. E printre preferatele noastre.

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata minunat, un tort excelent...usor si delicios!!! La multi ani blogului tau si la cat mai multe retete la fel de bune ca pana acum! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu are nici un aspect comercial dar e foaarte bun.Multumesc de urari,te pup si o seara placuta!!!

      Ștergere
  3. Petronela, la multi ani blogului tau si al meu are maine un an !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atunci trebuie sa bem impreuna ca sa ne sarbatorim "copilasii" Te pup !!!!

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. Ba nu-i frumos deloc....dar in schimb e parfumat si gustos!!!

      Ștergere
  5. la multi ani si la cat mai multe retete!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de urari Alinutzica,am promis si pe FB ca voi fi mai activa cu postarile....ca doar gatesc in fiecare zi...dar nu apuc sa pozez...Te-am pupat!!!

      Ștergere
  6. Super tort pentru frumoasa aniversare! Felicitari si la cat mai multi ani deliciosi si multe retete. :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc draga Miha...esti una dintre nasele acestui Blogulet...imi amintesc la inceput ,cum mai priveam pe blogul tau ...iar Krem alla krem am facut-o dupa reteta ta si cat eram de bucuroasa...Multumesc de ajutor la multe retete!!!Pupici si o seara minunata!!!

      Ștergere
  7. la multi ani! tortul arata delicios!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc,e si usor de facut,si rapid...numai bun de incercat.Pupici!!!

      Ștergere
  8. Un tort minunat.
    Draga Petronela, te astept la mine pentru ca-mi face placere sa-ti inmanez un premiu.
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oooo draga mea Gratiela...de cand nu ne-am mai auzit...ma bucur ca-ti place tortuletul meu si trec pe la tine numaidecat!!!Te pup si-ti urez o seara frumoasa!!!

      Ștergere
  9. La multi, multi ani si cat mai multe retete cu care sa ne incanti papilele!

    RăspundețiȘtergere
  10. La multi ani si la cat mai multe retete delicioase! Tortul arata demential! Te pup dulce

    RăspundețiȘtergere
  11. La Multi Ani!!! Un tort racoros si un gust deosebit!

    PS: cred ca nu ai mentionat cata gelatina ai pus, presupun ca e vorba de 10g

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scuza-ma ca am uitat sa scriu,dar am pus 15 gr de gelatina.Multumesc de urari si te pup !!!

      Ștergere
  12. Bun , foarte bun!! La multi ani si cat mai multe bunatati de acum incolo! Pupicei!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Arata apetisant!!!!!
    La multi ani blogului,la cat mai multe retete!!!
    Te pup!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Este printre preferatele mele acest gen de tort.
    "La multi ani" bloguletului tau.Trebuie sa-i tai motul.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  15. foarte buuuun,ma voi aproviziona,e excelenta reteta

    RăspundețiȘtergere
  16. cate foi de gelatina ai folosit,si daca nu am microonde pot sa o topesc pe foc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am folosit 15 ge ,deci un pliculet si jumatate.Sigur c-o poti topi la foc foaaaarte mic doar dupa ce este inmuiata gelatina.

      Ștergere
    2. multumesc,o sa-l fac pt ziua sotului

      Ștergere
  17. La multi ani blogului!!

    Te asteapta un premiu, la mine pe blog.
    Duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  18. La multi ani tie si blogului tau ! La multe retete gustoase !

    RăspundețiȘtergere
  19. multi ani inainte!!!!cu multe retete!!!!!(mersi mult pentru premiul acordat) te pup si o zi buna,apuca-te de facut si paine,ultima reteta pe care am incercat-o eu seamana la gust cu batoanele din copilaria noastra,daca iti mai amintesti,o zi buna

    RăspundețiȘtergere
  20. Minunat tortuletul ! La multi ani cu multe retete minunate ! cu satisfactii, bucurii si inpliniri !
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  21. La multi ani si la cat mai multe si delicioase bunaciuni.
    Te pup cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere